Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na bizzat ilettiği yol sorununa; Büyükşehir Belediyesi ekipleri el attı.
Aydın Büyükşehir Belediyesi yol ekipleri çiftçilerin sıklıkla kullandığı ova yolunda yol bakım ve onarım çalışmalarına başladı. Nalbantlar Köyü’nden başlayan çalışmalar kapsamında Nalbantlar-Çalıköy, Çalıköy- Özbaşı arasında yollarda çalışmalar tamamlanırken; Eski Özbaşı yolunda da çalışmalar hızla yapılıyor. Söke’ye bağlı mahalleleri birbirine bağlayan karayollarında yapılan çalışmalarda muhtarlar memnun olduğu kadar bu yolları ve Söke Ovası içinden geçen özellikle eski Özbaşı yolunda yapılan çalışmadan çiftçiler çok memnun.
Aydın Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Fatih Akkentli, “Nalbantlar, eski Özbaşı yolu arasında yama ve yol onarım çalışmalarımız tamamlandı. Önümüzdeki planlamada Yeşilköy, Köprüalan ve Karakaya güzergahında çalışmamız olacak. Bu noktayla ilgili olarak bölgedeki maden ocaklarıyla da görüşme yapılacak. Bazı noktalara parke taşı döşemesi yapmamız da söz konusu. Teknik ekibimiz konuyla ilgili çalışmalarını yapıyor” dedi.
Söke deve güreşlerinde görüşerek Söke Ovası içinden geçen eski Özbaşı yolu ile ilgili sıkıntılarını Özlem Çerçioğlu ile paylaştıklarını belirten Kemal Kocabaş; “Büyükşehir ekipleri eski Özbaşı yolunda çalışmalara başladı. Bu yol Sökeli üretici için çok önemli. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.