Alman İşbirliği Kurumu (GİZ) ve KOSGEB ortaklığında yürütülen ‘Anadolu’da ekonomiyi güçlendirme’ projesinin 11. Genel Sekreterler Platformu toplantısı DTSO seminer salonunda gerçekleştirildi.
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, KOSGEB Daire Başkanı Aydın Bayrambaş, KOSGEB Başkan Müşaviri Selim Öndeş, GİZ Proje Danışmanı Handan Afşar, DTSO Genel Sekreteri Ferdani Gökdere, Şanlıurfa TSO Genel Sekreteri Faruk Yaşar, Adıyaman TSO Genel Sekreteri Naim Harputluoğlu, Antakya TSO Genel Sekreteri Serdar Yılmaz Saraç, Osmaniye TSO Genel Sekreteri Abdurrahman Türkoğlu ve Kahramanmaraş TSO Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Ülker katıldı.
Toplantının gündemini projede son dönemde yapılan faaliyetlerin özeti, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler, eğitimler, küme çalışmaları oluştururken, kurumlararası işbirliğinin geliştirilmesi ve Avrupa’daki modellerin incelenmesi ile örnek projelerin oluşturulması konularında fikir alışverişinde bulunuldu.
Alman hükümetine bağlı bir kalkınma teşkilatı olan GİZ’in uzmanlık alanı proje uygulaması, eğitim alanında kapasite yönetimi, kırsal kalkınma, bölgesel kalkınma konularında A’dan Z’ye kadar proje geliştirme, uygulama ve denetleme faaliyetlerini kapsıyor. Proje kapsamında KOSGEB ve Ticaret ve Sanayi Odaları ortaklığında Anadolu’da ekonominin geliştirilmesi ve kurumlararası işbirliği ile projeler üretilmesi ve uygulanması amaçlanıyor.