RİZE (AA) - Rizeli doğa fotoğrafçısı Hasan Önder, bölgenin tanıtımı için Altıparmak Tabiat Parkı ve Fırtına Vadisi’nin doğu kolunda bulunan 2800 rakımlı Çifte Göller'de yüzdü.

İlk olarak, Ardeşen ilçesine bağlı Sırt Yaylası güzegahındaki 2700 rakımlı Tobamzga Yaylası'na çıkan Önder, geceyi burada geçirdi.

Ardından yeniden yola çıkan Önder, 3,5 saatlik yürüyüşün ardından Altıparmak Dağları'nın eteğinde bulunan 2600 rakımlı Göleteği Yaylası'na vardı. Gece yayla evinde konaklayan Önder, sabahın ilk ışıklarıyla bölgede bulunan buzul göllerine tırmandı. Önder, Çifte Göl diye adlandırılan ve temmuz ayı ortasında buzlarla kaplı olan göle girerek yüzdü.

Önder, gazetecilere yaptığı açıklamada, buzul gölünde yüzmenin kendisi için tutku olduğunu belirterek, "Gölde yüzmek benim en büyük hobim. Suda yüzerek stres ve yorgunluğumu atıyorum. Suya girmek için vücudu alıştırmak gerekiyor. Herkesin bunu denemesi gerek" dedi.

Kaçkar'ın eteklerinde onlarca buzul gölü olduğunu ifade eden Önder, "Bu yıl üç farklı bölgede buzul gölünde yüzdük. Gölde yüzmek insana inanılmaz keyif veriyor. Fırtına Vadisi'nin doğu kolunda Altıparmak Tabiat Parkı'nda yer alan Göleteği Yaylası etrafındaki göllerden bazıları adeta jakuzi niteliğinde" diye konuştu.