Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 170. yıldönümü Çorum’un Osmancık ilçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı.
Osmancık Hükümet Konağında düzenlenen törene Osmancık Kaymakamı Sezgin Üçüncü, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen İrfan Kıymaz, Belediye Başkan Vekili Turgay Şanal, Cumhuriyet Savcısı Enver Baltürk, polisler, Polis aileleri ve vatandaşlar katıldı. İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çalışkan’ın Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşı okundu.
İlçe Emniyet Müdürlüğü Komiser Yardımcısı Bayram Erdoğan, Türk Polisinin son derece güç ve zor şartlar altında devletin bekası, milletin huzur ve güveni için gerektiğinde canını ve malını feda ettiğini söyledi.
Polisin Anayasa, kanunlar, tüzükler ve yönetmeliklerin kendisine verdiği yetkiyle, cesaret, feragat ve fedakarlıklarla gece gündüz görevini yaptığını dile getiren Erdoğan, "Bugün Türk Polisi olarak 170. Kuruluş yıldönümünü kutlamanın gurur ve kıvancını yaşıyoruz. Polis, anayasa, kanunlar, tüzükler, yönetmeliklerin kendisine verdiği yetkiyle cesaret, feragat ve fedakarlıklarla gece gündüz demeden görevini yapmaktadır. Devletin bekası, milletin huzur ve güvenliği için kutsal yemine bağlı kalarak gerektiğinde canını ve malını feda etmekten çekinmemektedir. Her türlü bölücü akımlara, bölücü teröre karşı ve gençliğimizin büyük belası uyuşturucu ile mücadele, trafik terörü başlıca önceliklerimiz arasındadır. Teşkilatımız bunlarla mücadeleye aralıksız devam etmektedir. Bu görevleri yerine getirirken huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk Milletinin bağımsızlığını ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü, cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun, refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak temel amacımızdır" dedi.
İlçe Kaymakamı Sezgin üçüncü tarafından başarılı olan komiser ve polis memurlarına başarı belgeleri verilmesinin ardından İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çalışkan, Emniyet Müdürlüğü girişinde tebrikleri kabul etti. Program kortej geçişiyle sona erdi.