İlker KILIÇASLAN / MANİSA, () - MANİSA'da özel bir hastanede beslenme ve diyet uzmanı olarak çalışan Sevgi Gökçen Erkün, verdiği kilolarla hastalarına da örnek oldu. Kilolu bir çocukluk ve gençlik döneminin ardından beslenme ve diyet uzmanı olan Erkün, 95 kilodan 59 kiloya düştü.
Manisa Özel Sekiz Eylül Hastanesi'nde beslenme ve diyet uzmanı olarak çalışan Sevgi Gökçen Erkün, hastalarına örnek olmak için diyet yaparak zayıfladı. 95 kilo ile diyete başladığını anlatan Erkün, 77 kilo iken diyet uzmanı olarak görevine başladığı hastanede, hastalarına önerdiklerini kendisi uygulayarak 6 ayda 59 kiloya düştü.
Diyet uygulamasında canının istediği her şeyi yediğini belirten Sevgi Gökçen Erkün şunları anlattı:
"Beslenme ve diyet uzmanının kilolu biri olması çok farklı bir duyguydu. 95 kilodan yaklaşık 7 ayda 77 kiloya düştüm. Hastanede işe başladığımda ortalama 77 kiloydum. Şu anda 59 kiloyum. Aslında hastalarıma neyi öneriyorsam kendim de aynı şekilde besleniyorum. Sabah yemeğim, öğlen yemeğim, akşam yemeğim muhakkak vardı. Kendime acıkmama izin vermeden ara öğünlerimi yapıyordum. Bu süreç içerisinde canımın istediği her şeyi yedim. Fakat dengelemeyi çok iyi bildiğim için dengeleyerek yol aldım."
SPORU HAYATININ PARÇASI YAPTI
Yaptığı sporu düzenli olarak devam ettirdiğini kaydeden Erkün, "Her gün ortalama 1 saat yürüyüş yapıyorum. Bunu hiç aksatmadım. Tenis, yüzme gibi sporları hayatıma dahil ettim" dedi. Akrabalarının kendisini tanımakta zorlandığını belirten Erkün sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çocukluğumdan beridir kiloluydum. Sonrasında üniversite stresi. Yani her genç kızın yaşayacağı streslerle devam eden bir kilo alma serüvenim oldu. Hiçbir şekilde kendime 'dur' deme ihtiyacı duymuyordum. Çünkü o ergenlik dönemidir, çocukluk dönemidir, anneanne, babaanne faktörünün araya girmesi ve iyi beslemenin iyi kilo alma olduğu ile yol alması, tabi o kilo alma serüveni devam etti. Değişimi görenler öncelikle tanıyamıyorlar. Kendi akrabalarımın arasında da tanıyamayanlar var. Kiloyla yaşamanın ne demek olduğunu bildiğim için hastalarımda aramda daha iyi bir empati var."
SEÇECEĞİNİZ DİYET ÖMÜR BOYU DEVAM ETTİRİLMELİ
Kilo problemi yaşayan kişilere önerilerde bulunan Erkün, sağlıklı beslenmenin olmazsa olmaz olduğunu dile getirdi. Erkün şöyle konuştu:
"Zayıflamak isteyenlere öncelikle şunu önermek istiyorum. Kesinlikle bu konuda sabırlı olmaları gerekiyor ve tamamen karar vermeleri gerekiyor. Yani, 'Zayıfladım ben, üç gün diyet yapayım. Pazartesi başlayım, Çarşamba bitireyim' gibi sürekli bir dengesizlikle yol alırlarsa tekrar kilo almaları kaçınılmaz oluyor. Bu iradesizlikle birlikte o diyet isteğinde her seferinde biraz daha geri adım atıyorlar. O yüzden başladığınız zaman iradeli olmanız gerekiyor. Sabırlı olmanız gerekiyor. Bence bu işi bir uzman ile yönetmeniz tamamen daha sağlıklı bir yol alıyor. Herhangi bir protein diyeti, karbonhidrat diyeti gibi uç noktalarda diyetler denenmemesi gerekiyor. Seçeceğiniz diyet ömür boyu devam ettirilebilmesi gereken bir diyet olması gerekiyor. Bizim burada yaptığımız şey porsiyonları ölçülendirmek ve sizin hayatınıza normal ölçülerde yerleştirmek oluyor." 

FOTOĞRAF