BİRLEŞİK Haziran Hareketi (BHH) İzmir İl Koordinasyon Kurulu'ndan Onur Kılıç, Akhisar'da Şafak Kurt ile Edirne'de Kadir Yavaş'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınıp tutuklanmasına tepki gösteren BHH Yürütme Kurulu Sekretaryası İzmir'de basın açıklaması yaptı.
BHH İzmir İl Koordinasyon Kurulu'ndan Onur Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle, geçen perşembe günü gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Kılıç, tutuklandı. Bu karar, birçok kentte protesto edilirken, BHH Yürütme Kurulu Sekretaryası da bu haftaki basın toplantısını İzmir'de yapma kararı aldı. Alsancak semtindeki Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde yapılan basın açıklamasına, tutuklanan Onur Kılıç'ın babası Kemal Kılıç'ın yanı sıra BHH üyeleri katıldı. Basın açıklamasını BHH'den Mehmet Kuzulugil yaptı. Üzerinde, 'BHH hırsıza hırsız, katile katil der' yazılı pankartın önünde konuşan Kuzulugil, "BHH Yürütme Kurulu Sekretaryası olarak bugün İzmir'deyiz. İzmir Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'nün hakkımızda 'gizli' ibareli belgeleri dolaşıma sokmuş olduğunu gördük. Polis raporlarıyla oluşturulmuş bu belgelerin varlığından devlet yetkililerinin Haziran Hareketi hakkında bilgi ihtiyacı olduğunu anlıyoruz. Onların bu merakını da gidermek istiyoruz. Birleşik Haziran Hareketi, memleketimizdeki iktidar pervasızlığına, hırsızlığa, zorbalığa isyan olarak doğmuştur. Valilikler ve emniyet müdürlükleri de dahil olmak üzere devlet kurumlarını ve kadrolarını iktidar partisinin kulları haline getiren diktatörlük heveslilerine karşı mücadele etmektedir. Belli ki duyulan sıkıntılar da bununla ilgilidir ve işte biz buradayız. Onur Kılıç, sözleri gerçekçe gösterilerek tutuklanmıştır. Bunu Akhisar'da Şafak Kurt, Edirne'de Kadir Yavaş arkadaşlarımızın tutuklanmaları izlemiştir. Tutuklamalara gerekçe oluşturan sözler bizim sözlerimizdir. Bizi baskılarla, gözaltılarla, hukuksuz tutuklamalarla yıldıramazsınız. Açıkça ilan ediyoruz. Hırsızların ve katillerin adını dağa taşa yazacağız" diye konuştu.
OĞLUNU ZİYARET EDİP AÇIKLAMAYA KATILDI
Cezaevindeki oğlunu eşiyle ziyaret ettikten sonra basın açıklamasına katılan baba Kemal Kılıç, "Bugün eşimle Buca Cezaevi'ne gittik. Savcıdan, tutuklama sonrası görüşmemiz olmadığı için görüşme talep ettik. Savcı önce bu talebi kabul etmek istemedi. Fakat biz ısrarla görüşmek istediğimizi söyledik. Sonuçta ikimiz de Onur'la görüştük. Kendisi son derece sağlıklı. Sadece bizi üzdüğünü düşünüyordu, biz de böyle bir durumda bizimle ilgili bir üzüntü duymasının söz konusu olmayacağını söyledik. Dışarıdaki bütün dostlarının onunla birlikte olduğunu ve ülkenin her noktasında eylemler yapıldığını, yurtdışında da buna duyarlı olunduğunu anlattık. Sanırım tecrit denilen bir bölüm var, çeşitli suçlardan cezaevine getirilen 20- 25 kişinin kaldığı koğuşta kalıyor, cuma günü de koğuş dağıtımları yapılacakmış. Kendisine yönelik ciddi bir sempati olduğu hissediliyor. Oradaki birçok kişi bizi gördüklerinde bir sempati hissettik. Zannedersem bu toplumun, bugün kendilerinin ifadesiyle yüzde 50'sinin nefret ettiğini, gizli kalanlarla yüzde 80 olduğu gerçeğine doğru bir işaret vermektedir. Bu da BHH'nin ne kadar doğru bir yol olduğunu ve topluma taşımaya çalıştığı mesajın bu eylemlerle anlaşılır hale geldiği demektir. Kendisi Cumhuriyet Savcılığı'na serbest bırakılmasına yönelik bir dilekçe yazdığını söyledi. Onur orada bulunmaktan elbette mutlu değil ama bütün Onurların hep birlikte olmasından biz son derece mutluyuz" dedi.

FOTOĞRAF