ORDU (AA) - Kabadüz ilçesine bağlı Çambaşı Yaylası'na çıkan tatilciler 2 bin rakımlı yaylada kayak yapma keyfini yaşadı. 

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Çambaşı Yaylası'nda, uzun zamandır etkili olan kar yağışının ardından güneşin yüzünü göstermesi, tatilcilerin yüzünü güldürdü. 

Hafta sonu tatilini fırsat bilen yüzlerce vatandaş yaylaya çıkarak kızak ve kayak kullanarak kaymanın ve karın keyfini yaşadı. 

Bazı vatandaşların kar motoru kullandığı kayak pistinde bazı vatandaşların da uzman ekiplerce eğitim aldıkları görüldü. 

Ordu Kaya Kulübü Başkanı Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çambaşı Yaylası'nın kış turizmi yönünden oldukça ilerlediğini belirterek, "Son iki aydır karın yoğun yağmasının ardından vatandaşlar hafta sonu tatilini de fırsat bilerek kaymanın keyfini yaşıyor" dedi. 

2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'na hafta sonu vatandaşların ilgi gösterdiğini ifade eden Turan, kayak öğrenmek isteyenlere de eğitim verdiklerini söyledi.

Çambaşı'na tatilini geçirmek için Almanya'dan gelen vatandaşlardan Melek Aktaş Danışmaz ise, Çambaşı Yaylası'nın çok güzel olduğunu belirterek, "Bizde bu fırsatı değerlendirerek Çambaşı Yaylası'na çıktık. Hafta sonu tatilimizi burada geçiriyoruz. Bütün vatandaşları buraya gelerek kar üzerinde kaymanın keyfini yaşamasını tavsiye ediyorum" diye konuştu.