Üsküdar Belediyesi tarafından hazırlıkları tamamlanıp aslına uygun olarak hizmete açılan Kuzguncuk Bostanı’nda, baharın ilk fidanlarını Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve minikler toprakla buluşturdu.
Yaklaşık 700 yıllık tarihi geçmişi bulunan Üsküdar Kuzguncuk semti bugün renkli bir festivale ev sahipliği yaptı. Miniklere doğa sevgisi aşılamak amacıyla Üsküdar Belediyesi tarafından başlatılan ‘Üsküdar Tohumları Toprakla buluşuyor. ’ Projesi kapsamında çok sayıda öğrenci, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile birlikte baharın ilk fidanlarını toprakla buluşturdu. Miniklerin ilk kez toprakla buluştuğu etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Havanın sıcak olmasını fırsat bilen öğrenciler Kuzguncuk Bostanı Bahar Şenliğinde bir araya gelerek gönüllerince eğlendi.
MİNİK ELLER TOPRAKLA BULUŞTU”
İstanbul’da bir ilk olan proje çerçevesinde minik eller toprakla buluşturdukları fidanların büyüme süreçlerini de yakından takip ederek sonrasında yetiştirdikleri sebzeleri kendileri tüketecek. Bilgi Evleri ve Çocuk Akademisinde eğitim gören yaklaşık 300 öğrencinin katılım sağladığı etkinlikte domates, biber ve patlıcan fidanları dikimi gerçekleştirilerek sulandı.
Çocukların toprakla iç içe olmasını sağlamak amacıyla projeyi gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Türkmen, "Üsküdar’ın fidanları toprakla buluşuyor isimli proje bu. Üsküdar bilgi evinden ki çocuklarımız adeta toprakla buluşuyorlar. Vakıflardan kiraladığımız bostanı yeniden bahçe haline getirdik. Bilgi evinde olan küçüklerimiz haftanın belirli günleri gelip toprakla buluşacaklar. Bugün burada sebze ve meyve dikiyor çocuklarımız. O diktikleri sebzeleri takip edecekler. Onları sulayıp yağmurdan koruyacaklar. Daha sonra sebzeleri toplayıp evlerine sofralarına bereket olacak inşallah” dedi.
“PROJE İLK KEZ ÜSKÜDAR BELEDİYESİ TARAFINDAN HAYATA GEÇİRİLDİ”
Projenin İstanbul’da bir ilk olduğuna vurgu yapan Türkmen, “Bu projenin başka yerde yapıldığını duymadık. İstanbul gibi büyük şehirlerde ne yazık ki çocuklarımız topraktan uzaktalar. Üsküdarlı çocuklar bu bakımdan şanslı onları toprakla buluşturma adına onlar için küçük bahçeler hazırladık. Çocuklar burada her zaman okudukları ama hiçbir zaman pratiğe dökemedikleri bilgileri pratiğe çevirme imkanı buluyorlar. Burada yetiştirdikleri sebzeleri anne baba değil de onlar eve götürecek. Bu davranışları bugünlerden ev ekonomisine katkı sunacak. Bugün çocuklarımız cıvıl cıvıl. Çok mutlular Bugün Üsküdar’ın fidanları toprakla buluştu hayırlı olsun inşallah” diye konuştu.
10 yaşındaki Serdar Gül isimli öğrenci etkinlikte olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Böyle bir fırsat elime geçtiği için çok mutluyum. Burada farklı fidanlar dikeceğiz. Bugün domates, biber, patlıcan, salatalık hepsinden dikeceğiz. Umarım hepsi büyür ve buraya gelip onları yeme fırsatı buluruz” şeklinde konuştu.