SAMSUN (AA) - Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ve beraberindeki heyet, KARADENİZBİRLİK'i ziyaret etti.

Büyükhelvacıgil, ziyaretinde yaptığı açıklamada, KARADENİZBİRLİK'in faaliyetlerini yakından takip ettiğini belirterek, kurumun önemine değindi.

KARADENİZBİRLİK'in, kendi ayakları üzerinde durarak büyümesini sürdürmesinin kendilerini oldukça mutlu ettiğini dile getiren Büyükhelvacıgil, bölge çiftçisinin gelecekte var olmasının tek şartının 'KARADENİZBİRLİK'i yaşatmak' olduğunu söyledi.

KARADENİZBİRLİK'in gücünü bölgenin çiftçisinden aldığını dile getiren Büyükhelvacıgil, KARADENİZBİRLİK ile Trakya BİRLİK ve Konya Şeker gibi kurumların ortak hareket etmesi gerektiğine dikkati çekerek, "Hep birlikte hareket ederek ülkemizdeki ayçiçek ürünündeki çekirdek üretimini artırmamız, ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Artan üretim cari açıkta bu alanda aleyhimize olan durumu tersine çevirecektir. Bu noktada KARADENİZBİRLİK'in önemli rol oynayacağını düşünüyoruz" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KAREDENİZBİRLİK Genel Müdürü Ünal Erarslan da sektörün yaşadığı sorunların çözümünde Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği'ne büyük görev düştüğünü, çıtayı yükseltmek için mücadele ettiklerini dile getirdi.

KARADENİZBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Metin de yönetim kurulu üyeleri olarak haftanın hemen her günü çiftçilerin yanında olarak onların sorunlarını yerinde dinlediklerini aktardı.

Büyükhelvacıgil, ziyarette, Ünal Erarslan ve Necmettin Metin'e bir Mevlana biblosu hediye etti.