Uçhisar’ın kardeş şehri Cadaujac Belediye Başkanı Francis Gazeau ve Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Vali Mehmet Ceylan’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, geçtiğimiz günlerde Cadaujac Belediyesi ile kardeş kent protokolü imzaladıklarını belirterek, yapılacak çalışmalar hakkında Vali Ceylan’a bilgiler verdi.
Cadaujac Belediye Başkanı Francis Gazeau da, Türkleri yeterince tanıdıklarını belirterek, "Bölgemizde yaklaşık 12 bin civarında Türk yaşıyor. Bu işbirliği nedeniyle belediye binasının önüne Türk bayrağı astığımız zaman oradan geçen vatandaşlar ağlamaya başladı. Bu manzara karşısında çok duygulandım. Bu işbirliği sadece imzada kalmayacak özde de faydalı olacak" dedi.
Vali Ceylan da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Kapadokya bölgesinin güzel bir beldesi olan Uçhisar ve Cadaujac’ın birlikteliği, hem ülkeler arası hem de bölgeler arası kaynaşmaya ve bölgelerin birbirlerine ticari ve kültürel bir katkı sağlamasına inşallah faydalı olur" dedi. Yapılan çalışmadan dolayı iki belediye başkanını da tebrik eden Vali Ceylan, "Birbirine kültür olarak da uzak olmayan iki kent. Bu protokol o açıdan da önemli. Bundan sonra da Fransa ile Türkiye arasında Cadaujac ile bölgemiz arasındaki turizm aktivitelerinin de daha da artmasına bu birliktelik inşallah daha çok katkı sağlar diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
Ziyaretin ardından Cadaujac Belediye Başkanı Francis Gazeau ve Vali Mehmet Ceylan birbirlerine hediye takdim etti.