Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Enerji Bir-Sen Siirt teşkilatından bir grup, 81 il temsilcilerinin katılımıyla Antalya’da gerekleştirilen seminere katıldı.
Enerji Bir-Sen Siirt İl Başkanı Beşir Özyeşil, seminerin çok verimli geçtiğini belirterek, "Bildiğiniz gibi, 2015 Ağustos’unda 3. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri başlayacak. Yapılacak çok iş, elde edilecek çok kazanım, dile getirilecek taleplerimiz var. Kamu görevlilerinin genelini ilgilendirenler boyutuyla Memur-Sen öncülüğünde, 4/C’li sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini, 2005 yılından sonra göreve başlayanların bir derece verilmesini, Disiplin cezalarının affı konusunu, Başta KİT personeli olmak üzere vergi dilimi ve oranları konusunu, Ek göstergelerin yeniden düzenlenmesini, Ek ödemelerin emekli maaşına ve ikramiyesine yansıtılmasını, Üniversiteli işçilerin memur kadrolarına atanması konusunu, Sözleşmeli personelinin yıllık izinlerinin bir sonraki yıla devredilmesini, KİT’lerde ücret gruplarının 5’ten 3’e indirilmesini ve unvan standardizasyonunun sağlanması konularını güçlü ve kararlılıkla istemeye devam edeceğiz" dedi.
Sendika başkanı Özyeşil tarafından, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul’a Siirt battaniyesi de hediye edildi.