TOKAT (AA) - Tokat'ın Erbaa ilçesinde küçük yaşta kız ile evlenen oğul ve kendine yardım ettiği öne sürülen baba hapis cezasına çarptırıldı.

İddiaya göre, ilçeye bağlı Karayaka beldesi Bahçelievler Mahallesinde yaşayan ve hurdacılık yaparak geçimini sağlayan Celalettin ve Firdevs Niksarlı çiftinin 2 çocuğundan büyüğü  6 yıl önce 19 yaşında olan Okan Erbaa'da dershanede tanıştığı 15 yaşındaki M.G. ile iki anlaşarak baba evine getirdi. 

Okan Niksarlı bir süre sonra askerliğe gitti. Niksarlı, askerdeyken 'küçük yaşta kız çocuğu ile evlenmek' suçlaması ile ifade verdi. Niksarlı açılan davada yargılanmaya devam etti. Mahkeme sonucunda oğlu Niksarlı, 'çocuğun nitelikli istismarı' suçlaması ile 14 yıl 6 ay, baba Celalettin Niksarlı ise 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlaması ile 5 yıl 8 ay hapis cezası aldı.

Anne Firdevs Niksarlı, yaptığı açıklamada, "Oğlum askere gitmeden önce o kız geldi eve oturdu. Oğlum askere gittikten sonra gelinimiz 10 günlük olan bebeği bırakıp gitti, gittikten sonra annesi yaşı küçük olduğu için şikayet etmiş, yaşı küçük olduğu için oğlumla birlikte eşimide yardım ve yataklık suçunda şikayetçi oldu. Eşim ve oğlum hapis cezası aldı" dedi.

Oğlu Okan ile  gelininin dershanede tanıştıklarını dile getiren Firdevs Niksarlı "Oğlum  kızı kaçırmadı Allah rızası için cumhurbaşkanımızdan yardım istiyorum. Şu an 3 kişi kaldım burada, hiç kimsem yok , bakanım yok, yarım ekmek getirenimiz yok ekmek getirenlerimiz hep içeri düştü, iki çocuk bir canım ortada kaldım" diye konuştu.