Bu yıl 5’incisi düzenlenen Aydos Patika Koşusu’nun ikinci ayağı gerçekleştirildi. Kartal Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen spor organizasyonuna katılan yüzlerce sporcu, dereceye girebilmek için ter döktü.
Kartal Belediyesi, Team Kronos Spor Kulübü işbirliğiyle doğa ve mesafe sporu tutkunları için 5’inci Aydos Patika Koşusu’nun ikinci ayağını gerçekleştirdi. Türkiye’nin her bölgesinden amatör ve profesyonel sporcuların katılımıyla gerçekleşen Aydos Patika Koşusu’nun ikinci ayağı, Aydos Ormanı Koşu Parkuru’nda gerçekleştirildi. Kolay ve düz bir parkurun hazırlandığı koşuda bu yıl katılımcılar bazı yeniliklerle karşılaştı. Bu yıl ilk kez dağ bisikleti klasmanının da eklendiği yarışta ayrıca koşu-bisiklet kombine yarışları ve koşu-bisiklet takım yarışları düzenlendi.
Spor organizasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, “Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz, 5 yıl önce Aydos Patika Koşusu’nun Kartal Belediyesi desteğinde başlaması konusunda verdiği talimatlarla bugün 5’incisi gerçekleştirilen koşudayız. Yoğun bir ilgi var. Atletizm Federasyonu ve organizasyonda yer alan diğer arkadaşlarımızın da desteğiyle 350’ye yakın koşucu atletimiz yarışlara katılıyor. Bu üç aşamalı bir yarış. Birinci aşama geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Bu ikinci aşama, önümüzdeki günlerde de üçüncü aşama gerçekleşecek. Şu aşamada alınacak değerlendirmeler sonucunda ödüller kupa olarak verilecek” şeklinde konuştu.
“SPORA DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”
Kartal Belediyesi’nin spora olan desteğinin süreceğini dile getiren Gürer, “Kartal Belediyesi sporu ve sporcuyu farklı alanlarda da destekliyor. Yelken, dağcılık, briç, satranç gibi alanlarda Kartal öncü konuma geldi. Bundan sonra da spora desteğimiz devam edecek. Bugüne kadar binlerce kişiye ulaştı o nedenle kültür, sana ve spor Kartal Belediyesi için öncelik” dedi.
Yüzlerce sporcunun katıldığı yarışmada farklı kategorilerde dereceye girenler ödüllendirildi. 5’inci Aydos Patika Koşusu’nun üçüncü ve son ayağı ise 5 Nisan’da koşulacak.