Alanya Ülkü Ocakları’nın düzenlediği Mesleki Eğitim Sempozyumu’nun konuğu olan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, başarının sırrının iyi eğitim, çok çalışmak ve kendine güvenmekten geçtiğini belirtti.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Ülkü Ocakları başlatmış olduğu Mesleki Eğitim Sempozyumu’nun konuğu oldu.Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Alanya Ülkü Ocakları Başkanı Erhan Çınar, öğrencilere tercih konularında bilgi vererek, katılımcıları tanıttı. Çınar, “Üniversite tercihleri hayatınız en önemli karar noktalarından birisidir” dedi.
Ziraat Mühendisi olan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Şimdi bir belediye başkanı olarak karşınızda duruyorsam, bunu aldığım eğitime ve çok çalışmama borçluyum. Hangi dalı seçerseniz seçin, mutlaka eğitimini alın. Üniversite hayatı gerçekten herkes gibi benimde en güzel yıllarımdı. Mesleğimi yapmadım ama zaten çiftçi bir ailenin çocuğu olarak uygulamada devamlı tarımla iç içeydim. Özellikle altını tekrar çiziyorum. Mutlaka eğitimizi alın ve kendinize güvenin. Başarının yolu eğitimden ve kendini çok yönlü olarak yetiştirmekten geçer” dedi.
Sempozyuma konuşmacı olarak katılan Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Er, Alanya Belediye Meclis Üyesi F.Melike Nazifoğlu ve Şehir Plancısı Merve Yıldırım da gençlere iş yaşamı ve meslekleri hakkında bilgiler verdi.
Sempozyum, katılımcılara verilen teşekkür plaketleri ile sona erdi.