İrlanda Büyük Elçisi Brendan Ward, Vali Ahmet Çınar’ı makamında ziyaret etti.
Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a itimatnamesini sunduğunu belirten İrlanda Büyük Elçisi Brendan Ward, “Çanakkale benim atandıktan sonraki ilk resmi ziyaretini yaptığım vilayettir. Bunun nedenin kısmen İrlanda ve Türkiye’nin tarihleri için Çanakkale’nin özel bir önemi olmasındandır. Aynı zamanda Çanakkale’nin zengin tarihinden de bilgi edinmek amacıyla da geldim. Aynı zamanda turizm ve dinlenme, kendine gelme, sağlık tesisleri hakkında bir takım bilgileri ortaya çıkarma görme amaçlıda geldim” dedi.
“CUMHURBAŞKANI ÖNEMLİ ANMA TÖRENLERİ ORGANİZE EDİYOR”
Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı nedeniyle düşüncelerini dile getiren Büyük Elçi Ward, “100. yıl birçok ülke için çok önemli bir hadisedir. Türkiye Cumhurbaşkanı çok önemli anma törenleri organize ediyor. İrlanda bu törenlerde en yüksek seviyede temsil edileceği için mutluyuz. Bu bize aynı zamanda şunu hatırlatacaktır. 100 yıl önce iki ülke bir savaşa başladılar fakat aynı zamanda bu ziyaretler burada ortak kültürümüz ortak değerlerimizi de görme imkanı da sağlayacaktır” diye konuştu.
“100. YILA HAZIRIZ”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ahmet Çınar, “İlk ziyaretlerini Çanakkale’ye yapmaları bizleri mutlu etti. Törenlere devlet başkanı seviyesinde katılımları olacak. Buraya gelip konaklayacaklar. O anlamda da bu ziyaret bir ön görüşme gibi de oldu. Dolayısıyla biz 100. yıla hazırız. Üst seviyede katılımlardan dolayı da mutluyuz” dedi. Yapılan karşılıklı açıklamaların ardından İrlanda Büyük Elçisi Brendan Ward valilik anı defterini imzaladı. Vali Çınar, Büyükelçi Ward’a bir takım hediyeler verdi.