Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘ne bağlı 3 semt polikliniğini ziyaret ederek, poliklinik hizmetleri hakkında yerinde incelemelerde bulundu.
İlk ziyareti Semayazar Semt Polikliniği’ne gerçekleştiren Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, tüm poliklinik odalarını ziyaret ederek hastalar, doktorlar ve diğer sağlık çalışanları ile görüştü. Vatandaşların poliklinikteki sağlık hizmetlerinden memnuniyetini gözlemlemenin yanı sıra çalışma koşulları ile ilgili çalışanlardan da ayrıntılı bilgi alan Prof.Dr. Yılmaz, hasta memnuniyetinin vazgeçilmez koşulunun çalışan memnuniyetinden geçtiğine değindi. Sağlık Bakanlığının talimatları doğrultusunda sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının daha da iyileştireceklerini ifade eden Prof.Dr. Yılmaz’a Semayazar Semt Polikliniği’nde sorumlu hemşire Cemile Mecek Kara eşlik ederek, poliklinik hizmetleri hakkında detaylı bilgi verildi.
Günlük yaklaşık 600’e yakın kişinin polikliniklerden 500 kişinin de acil servisten sağlık hizmeti aldığı Semayazar Semt Polikliniği’nde genel cerrahi, fizik tedavi ve rehabilitasyon, nöroloji, göğüs, psikiyatri, ortopedi, üroloji, cildiye, KBB (2 poliklinik), kadın hastalıkları ve doğum, dahiliye, göz, kardiyoloji, aile planlaması ve kalp damar cerrahisi olmak üzere 18 poliklinik ve 7/24 saat açık acil servis bulunduğu, ayrıca Kardiyoloji polikliniğinde EKO, Efor, Holter, EKG hizmeti verildiği ve vatandaşların bir takım tetkik ve tahlilleri merkezdeki hastanelere gitmeden semt polikliniğinin laboratuvarında hızlı bir şekilde yapılabildiği belirtildi.
Prof.Dr. Yılmaz daha sonra Aksu Semt Polikliniği ile Borsa Semt Polikliniği’ni ziyaret etti.