SAMSUN (AA) - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Başkanı Baran Bozoğlu, "Biz ülkemizin gelişmesini kalkınmasını, yatırımların yapılmasını istiyoruz ama bunların bilimle teknikle ve hukukla olmasını istiyoruz" dedi.

Bozoğlu, ÇMO Samsun Şubesi yeni hizmet binası açılışında, ÇMO'nun gittikçe büyüdüğünü, ülke genelinde 18 birimle hizmet ettiklerini söyledi.

Hükümetin, TMMOB'ye dair çeşitli yasal düzenlemeleri olduğunu hatırlatan Bozoğlu, şunları konuştu:

"Meslek odalarının söylediği sözlerin kamuoyunda yankı bulması engellenmeye çalışılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kendisinin şubesi gibi odaları ifade etmeye çalışıyor. Buna rağmen bu TMMOB yasasına rağmen direnerek gittikçe büyüyerek, güçlenerek ve akıntıya karşı kürek çekerek mücadele ediyoruz. Kamuoyunu bilimsel bilgiyle buluşturmaya devam ediyoruz."

ÇMO olarak Türkiye'nin her tarafında yaşanan problemlere dair mücadele etmeye, kamuoyunu bilgilendirmeye devam edecelerini vurgulayan Bozoğlu, "Biz ülkemizin gelişmesini kalkınmasını, yatırımların yapılmasını istiyoruz ama bunların bilimle teknikle ve hukukla olmasını istiyoruz. Bunu yapmak mümkündür" ifadelerini kullandı.

Kalkınırken ve gelişirken çevreyi korumanın mümkün olduğunu aktaran Bozoğlu, "Yeter ki rant ve tavan politikaları üzerinden değil, halkın yararı üzerinden çalışmalar yapılsın. Biz de bu konuda çalışmalarımızı toplumla paylaşmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bozoğlu daha sonra ÇMO Samsun Şubesi kurucu başkanı Gülfem Bakan ve ÇMO Samsun Şube Başkanı Sema Arıman ile odanın açılışını gerçekleştirdi.