Pekintaş Group ile Rusya merkezli Solar Systems ve Almanya merkezli Schmid Group Rusya’da 200 megawatlık anahtar teslim güneş pili ve güneş paneli üretim tesisi kurulması konusunda uzun vadeli bir ortaklık anlaşmasına vardıklarını duyurdular.
Rusya’nın Alabuga Özel Serbest Bölgesinde iki aşamada devreye girecek yıllık kapasitesi 200 megawatlık yeni hücre ve modül üretim tesisi inşaatı ve kurulumu konusunda anlaşma imzalandı. Schmid Group ve Pekintaş Group, üretim hatları, bina ve yan hizmetler tesis kurulumu konusunda ana müteahhit ve teknoloji sağlayıcısı olarak sorumluluk alacaklar.
Pekintaş Grup CEO’su Özhan Olcay da, “Pekintaş Group olarak yenilenebilir enerji alanındaki bu anlaşmaya büyük değer veriyor ve bunun yenilenebilir enerji alanında çokuluslu işbirliğine mükemmel bir örnek olduğunu düşünüyoruz. Bu projenin anahtar teslimi entegrasyonuyla Schmid ve Pekintaş’ın öncülük ettiği güneş enerjisi teknoloji endüstrisinde, Solar Systems’i Rusya’da kalite ve verimlilik olarak tartışmasız bir liderliğe taşıyacağına inanıyoruz. Bu yatırım, Türkiye’de 2012’den beri başarılı bir şekilde yürüyen Schmid ve Pekintaş ortaklığına entegre edilip çeşitli yollarla desteklenecektir” dedi.
Solar Systems CEO’su Mikhail Molchanov, Schmid ve Pekintaş uzmanlığında 2016 yılının 2. çeyreğinde üretime başlayacak olan projenin Rusya da artan güneş enerjisi ihtiyacını karşılaması açısından mükemmel bir imkan olduğu ifade etti.
Bu proje ile Schmid ve Pekintaş, Güneş Enerji Sistemleri üretiminde Türkiye merkezli başlayan ortaklığı güçlendiriyorlar ve uluslararası bir boyuta taşıyorlar.
Schmid Group Başkanı ve CEO’su Christian Schmid, bu anlaşmanın Schmid açısından gelişen ülkeler güneş enerjisi teknoloji piyasasında lider anahtar teslimi tedarikçi olma pozisyonunu koruma yolunda bir kilometre taşı olduğunu belirterek, “Solar Systems Rusya’nın gelişen güneş enerjisi piyasasında lider durumda ve biz Solar Systems’ in teknoloji partneri olmaktan gurur duyuyoruz. Pekintaş ile olan ortaklığımız sonucunda müşterilerimize güvenilir ve kapsamlı üretim çözümleri sağlayabiliyor ve rekabetçi lokal üretimi mümkün kılıyoruz” dedi.