Uşak Belediyesi’nin projeleri arasında olan Kemalöz Mahallesi Pazar Yeri’ne ilişkin çalışmalar tüm hızı ile ilerlerken, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “2015 yılında ülkemizin en modern pazar yerlerinden birisini mahallemize kazandırmış olacağız” dedi.
Uşak Belediyesi kentte pazar yerleri konusunda çalışmalarına hız verdi. Pazar yeri eksikliğinin olduğu bölgelerde yeni pazar yeri oluşturma çalışmalarını sürdüren Belediye, mevcut pazar yerlerinin yenilenmesi için de proje hazırlıklarına devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye’nin en modern Pazar yerlerinden birisi olmaya aday Kemalöz Mahallesi pazar yerinde çalışmalarda son aşamaya gelindi. Yeni pazar yerinin 2015 yılında bitirilmesi düşünülüyor.
Uşak’ta pazar yerleri konusunda ciddi bir çalışma içinde olduklarını kaydeden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, pazar yerlerinin kentin ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte olacağını söyledi. “Pazar yerleri ile ilgili ilk adımı Kemalöz ve Cumhuriyet Mahallelerinin kullanacağı modern bir pazar yeri ile attık” diyen Başkan Cahan, “Kentimizde Pazar yerleri ile ilgili sıkıntıların var olduğunu biliyorduk. Bazı mahallelerimizde oturan vatandaşlarımız mevcut Pazar yerlerine gitmekte sıkıntı çekiyorlardı. Biz bu durumda vatandaşlarımızın da isteklerini gözeterek pazar yerleri konusunda çalışmalarımıza başladık. Bu konu ile ilgili ilk adımımızı ise Kemalöz Mahallesi’nde attık. İhalesi biten ve çalışmaların son hızıyla süren pazar yerimiz 10 bin metrekare kapalı alanda hizmet verecek. Türkiye’nin en modern pazar yerlerinden birisi olmaya aday Pazar yerimizde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak birçok done olacak” ifadesini kullandı.
Yeni pazar yerleri konusunda Fatih Mahallesi’nde de çalışmaların devam ettiğini aktaran Cahan, kısa sürede bu bölgede de inşaatın başlayacağını dile getirdi.
Mevcut pazar yerleri konusunda hedeflerini de açıklayan Cahan, “Maalesef ilimizde pazar yerlerimiz ihtiyacı karşılayan bir yapıda değil. Biz mevcut pazar yerlerimizin bu şekilde kalmasına razı değiliz. Her yönü ile vatandaşlarımızın isteklerini karşılayan pazar yerlerinin olmasını istiyoruz. Bu nedenle pazar yerlerimizi yenileyeceğiz. Elmalıdere Mahallesi’nde bulunan semt pazarımızı yüksek gerilim hatlarının şehir dışına alınmasının akabinde yeniden düzenleyeceğiz. Sırası ile diğer pazar yerlerinde de çalışacağız. Son olarak Çarşamba Pazarı’nın bulunduğu alanı yenileyeceğiz” diye konuştu.