Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, sağlıklı bir toplum ve çevre oluşturmak için temizlik hizmetlerine büyük önem verdiklerini söyledi.
Temizlik hizmetlerinde kullanılmak üzere 5 yeni akülü yol süpürme aracı daha alarak hizmete başlattıklarını vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "Her işin başı sağlıktır. Sağlıklı bir toplum için de temiz bir çevre büyük önem taşıyor. Kocasinan Belediyesi olarak araç filomuzu sürekli olarak yeniliyoruz, genişletiyoruz. Son bir yıl içinde 15 akülü süpürge aracı almıştık. Bugün temizlik filomuza 5 yeni akülü süpürge aracı daha katıyoruz. 8 büyük süpürge aracımız yanına 8 yeni mini süpürge aracı da kattık" dedi.
Başkan Çolakbayrakdar toplum sağlığı için gösterdikleri titizliği ve gayreti daha da artırarak sürdüreceklerinin altını çizerek, "Belirli periyotlarla filomuzu yenileyip genişleterek çevremize, toplumumuzun sağlığına ve temizliğine verdiğimiz önemi ve duyarlılığı bundan sonra da artırarak sürdürmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
390 personel, 34 kamyonla şehir merkezinden günlük ortalama 350 ton çöp topladıklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar konuşmasını şöyle noktaladı. "3 araç 12 personelle 25 günde bir bölgemizdeki 222 camiyi hijyenik boyutta temizliyoruz. Vatandaşımızın anlık şikayetlerine müdahale eden Acil Temizlik Ekibi ve özel olarak sadece esnaf çöpünü toplayan bir ekibimiz daha var. 24 saat 3 vardiya halinde hiç durmadan Kocasinan’da temizlik yapıyoruz. Temizlik bizim olmazsa olmaz hizmetlerimizin başında gelmektedir" şeklinde bilgiler verdi.