1 Mart 1958 yılında, İzmit-Karamürsel arası sefere çıkan Üsküdar vapurunun İzmit Körfezi’nde fırtınaya tutularak batması sonucu hayatlarını kaybeden 76’sı öğrenci toplam 272 kişi için düzenlenen anma programında Körfez sularına karanfiller bırakıldı.
Tarihe Üsküdar faciası olarak kazınan ve 76’sı öğrenci 272 kişinin hayatını kaybettiği Üsküdar Vapuru kazasının 57. yıl dönümü, Kocaeli’nde çeşitli etkinliklerle anıldı. Kocaeli’nin İzmit ve Karamürsel ilçelerinde düzenlenen programlar, İzmit Endüstri Meslek Lisesi ile İzmit Lisesi’nde başlayan programlarda ilk olarak lise önlerinde bir anma etkinliği düzenlendi. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut, İzmit Sanat Okulu Derneği ve İzmit Lisesi Derneği üyeleri, faciada hayatını kaybedenlerin yakınları, STK temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Liselerde yapılan etkinliğe katılanlar daha sonra ellerinde kazada hayatını kaybeden kişilerin fotoğrafları ile yürüyüşe geçerek, İzmit Marina olarak bilinen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 1 Mart Vapur İskelesi önünde toplandılar. Vapur iskelesini önünde toplanan ve büyük çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu grup daha sonra ellerindeki karanfilleri ve çelenkleri, 1958’de çıkan fırtına sonucu alabora olarak batan Üsküdar Vapuru’nun suya gömüldüğü Körfez’e bırakarak hayatını kaybedenleri bir kez daha andılar.
Karamüsel ilçesinde düzenlenen etkinlikte ise ilçe kabristanlığında okunan duaların ardından, deniz şehitleri için iskeleden denize karanfiller bırakıldı.