Bitlis Valiliği’nin organizasyonu kapsamında İstanbul’da bulunan Tatvan ilçesindeki köy muhtarları, gezi programını tamamladılar.
Üçüncü gün programına otelde yapılan sabah kahvaltısıyla başlayan muhtarlar, daha sonra rehberler eşliğinde ilk olarak Topkapı Sarayı’nı ziyaret ederek, kutsal emanetler sergisini gezdiler. Topkapı Sarayı ve kutsal emanetler ziyaretini tamamlayan muhtarlar, daha sonra meşhur Sultanahmet Köftecisi’ne giderek burada öğle yemeğini yediler. Öğle yemeğinin ardından gezi programına devam eden muhtarlar, Sultanahmet Camisi’ni ziyaret edip burada öğle namazı kılıp, dualar ettiler. Daha sonra ise Sultanahmet Meydanı’nı gezerek hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Sultanahmet Camisi ziyaretinden sonra Harbiye Askeri Müzesi’ne geçen muhtarlara burada mehteran takımı tarafından kısa bir gösteri sunuldu. Oldukça verimli geçen İstanbul gezisini değerlendiren Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, 3 günlük İstanbul gezisi programının oldukça verimli ve güzel geçtiğini söyledi. İstanbul gezisi kapsamında gezilen ve ziyaret edilen yerlerle ilgili bilgi veren Murat Erkan, "Muhtarlarımızla birlikte gezi programının birinci gününde Panorama 1453 Müzesi, Eyyüp Sultan, Pierre Lotti, Miniatürk Müzesi, Florya Akvaryum’u ziyaret ederek, 5D sinemada İstanbul turunu izledik. İkinci günde; özel bir tekne ile boğaz turu yaptık. Üçüncü ve son gün ise, Topkapı Sarayı ve kutsal emanetler, Sultanahmet Camii ve Harbiye Askeri Müzesi’ni ziyaret ettik. Ayrıca burada muhtarlarımıza mehteran takımı tarafından bir gösteri sunuldu" dedi.
Düzenlenen organizasyondan dolayı Vali Orhan Öztürk’e teşekkürlerini ileten Erkan, "Köy muhtarlarımız ile birlikte 3 günlük verimli ve bir o kadar güzel bir gezi programı geçirdik. Gezi programı kapsamında muhtarlarımızla birlikte 3 gün boyunca İstanbul’un tarihi, turistik ve kültürel birçok yerine gezi ve ziyaretler gerçekleştirdik. Muhtarlarımız da geziden son derece memnun kaldılar. Bu nedenle bizlerden farklı yerler içinde gezi programı talep ettiler. Ben bu vesile ile ilçem ve muhtarlarımız adına gezinin düzenlenmesine vesile olan Valimiz Sayın Orhan Öztürk’e teşekkür ediyor, saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca program boyunca bizlere eşlik ederek ziyaret ettiğimiz yerlerle ilgili bizleri bilgilendiren gezi ekibi rehberlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Köy muhtarları ise, yapılan ziyaret ve gezilerin oldukça keyifli ve verimli geçtiğini belirterek, düzenlenen geziden ötürü teşekkürlerini ilettiler.