Uşak’ta akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle Uşak-Ankara ve Eşme-Denizli karayolları trafiğe kapandı. Birçok köye ulaşımın sağlanamadığı kentte yüzlerce araç mahsur kaldı.
Uşak’ta akşam saat 19.00 sıralarında başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle bir saat içinde Uşak-Ankara karayolu Banaz ilçesi Dumlupınar mevkiinde çift yönlü olarak trafiğe kapandı. Karayolları ekipleri yüzlerce aracın mahsur kaldığı yolu açmak için 15 araçla çalışma başlattı.
Uşak-Ankara yolunun haricinde Eşme Denizli karayolunun da ulaşıma kapandığı Uşak’ta birçok köye ulaşımın sağlanamadığı belirtildi. Karayolları ve İl Özel İdaresi ekiplerinin tüm çabalarına rağmen kısmen ulaşıma açılan yollar, kısa süre sonra yeniden kapandı.
YOLDA KALANLARA YARDIM YAPILDI
Yollarının kapalı olduğu bölgelerde önlem alan güvenlik güçleri, başta ağır tonajlı araçlar ve yolcu otobüsleri olmak üzere araçların büyük bölümünün şehir merkezlerinden geçişlerine izin vermedi. Görevli araçların çalışmalarını kolaylaştırmak için araçlar benzin istasyonlarında depolandı. Uşak Valiliği ve Banaz Kaymakamlığı tarafından yolda mahsur kalan sürücü ve yayalara gıda ve gerekli malzeme yardımı yapıldı.
Çok sayıda maddi hasarlı kazanın meydana geldiği Uşak’ta yol açma çalışmaları tüm olumsuzluklara karşı aralıksız olarak sürdürülüyor. Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre, il genelinde yoğun kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.