Rize’de kar engeline takılarak araçlarında mahsur kalan iki kişi 10 saatlik çalışma neticesinde kurtarıldı.
Rize merkeze bağlı Aktaş Köyü’nde yoğun kar yağışı sonucu yolların kapanması ile araçlarının içerisinde mahsur kalan iki kişi Rize Arama Kurtarma Ekibi’nin (RİKE) Off-Road araçlarının yardımı ile gerçekleştirdiği 10 saat süren mücadeleli bir çalışma neticesinde kurtarıldılar. Araçları kara saplanan Erkan ve Mustafa İslamoğlu, kardeşlerin araçlarını kurtarmak için geçen zaman içerisinde bulundukları yolun tamamen kapanması sonucu mahsur kaldıkları 112 ve 155’den yardım istedikleri öğrenildi.
Rize Arama Kurtarma Ekibi görevlisi İrfan Çolak, yaptığı açıklama, araçta mahsur kalan kişilere ulaşmak için yoğun çaba gösterdiklerini belirterek, "Hava şartlarının olumsuz yönde ilerlemesi işimizi güçleştirse de çalışmalarımızdan alıkoymadı. Aracımız bir süre kurtarma çalışmaları sırasında arızalandı. Ek destek isteyerek arabayı yeniden çalıştırdıktan sonra operasyona devam ettik" dedi.
Belli bir mesafeden sonra yaya yürümek zorunda kaldıklarını ifade eden Çolak, "Kar yağışının yoğun olması yüzünden araçla devam edemedik. Yaya olarak devam ederek vatandaşlara ulaştık ve 10 saatlik çalışmanın sonucunda operasyonu tamamlayabildik" diye konuştu.