AK Parti İzmir Milletvekili Adayı İbrahim Turhan, dış güçlerin oyununa dikkat çekerek, "İçinde bulunduğumuz vaziyet İstiklal Savaşı’nda bulunduğumuz vaziyete benzer bir vaziyettir" dedi.
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı İbrahim Turhan, seçim çalışmalarını ağırlıklı olarak ilçe ziyaretleriyle sürdürüyor. Kemalpaşa İlçe Teşkilatı’nı da ziyaret eden Turhan, partililer tarafından coşkuyla karşılandı. Partililerle sohbet eden, sıkıntılarını dinleyen Turhan, 7 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekti. Turhan, dış güçlerin oyununu da hatırlatarak, "İçinde bulunduğumuz vaziyet İstiklal Savaşı’nda bulunduğumuz vaziyete benzer bir vaziyettir" diye konuştu.
"7 Haziran seçimini yine milli idarenin bayramı yapacağız" diye Turhan, "Dünyada bütün güç odaklı üst akıldan tut Pensilvanya’sına, birtakım karanlık güçlerden Vatikan’a kadar onların içerideki temsilcileri, işbirlikçileri hepsi bir araya geldi. Karşımızdakiler CHP, MHP, HDP. Koalisyona gideceklermiş, ekonominin başına da Kemal Derviş’i getireceklermiş. Merak etmeyin biz hayatta olduğumuz müddetçe bu millete bu zilleti yaşatmayız. Bu millete IMF kapılarında el açtırmayız. AK Parti onların borçlarını ödedi. İşbirlikçiler bunu istemiyorlar, önümüze bu kadar engel koymaları bundan ama millet uyandı; millet artık kendi kaderine sahip çıkacak. Ne üst akıl biliriz ne de Pensilvanya" dedi.
"ÇALMADIK KAPI BIRAKMAYACAĞIZ"
Yeni bir sivil anayasa yapılmasının önemli olduğunu ve bunun temellerinin toplumsal sözleşme ile atıldığını belirten Turhan, "Yeni anayasada insan onuru her şeyin üzerinde olacak, 78 milyon vatan evladı bir olacak, eşit olacak, kardeş olacak. Yeni anayasa için hepimiz çok çalışacağız. Oturan milletvekili olmayacağım, hep birlikte koşacağız. Çalmadık kapı bırakmayacağız. Bu mesajı her yere en doğru şekilde ulaştıracağız” diye konuştu.