İzmir’de oynanan 15’i güvenlik görevlisi 22 kişinin yaralandığı olaylı Altay-Göztepe derbisinde yaşananlarla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü, 18 Ocak tarihinde İzmir Atatürk Stadında oynanan maç öncesi ve sonrasında ortalığın savaş alanına döndüğü olaylarla ilgili görüntüleri basınla paylaştı. Görüntülerde, maç öncesinde Atatürk Stadyumu İzulaş kapısı girişinde stada giremeyen 10 bin taraftarın toplanarak kontrol noktasından geçmeye çalışması yer alıyor. Stadyuma kendilerine ayrılan 4 bin 200 taraftarın girmesinin ardından dışarıda kalan taraftar grubu, emniyet görevlilerinin üzerine yaralayıcı ve yanıcı madde fırlatıyor. Taraftarların saldırılarına karşı harekete geçen emniyet güçleri, bu sırada biber gazı ve tazyikli suyla müdahaleyle taraftarları güvenlik noktasından uzaklaştırıyor.
BİRA ŞİŞELERİ, TAŞLAR HAVADA UÇUŞUYOR
Öte yandan, stat içine girmekte ısrarcı olan ve alkollü olduğu iddia edilen taraftar grubu, ellerindeki bira şişeleri, taş, meşale benzeri yanıcı ve yaralayıcı maddelerle güvenlik noktasını aşmaya çalışıyor. Polis ekipleri, TOMA’lar aracılığıyla müdahale ederek, öfkeli taraftarları geri püskürtüyor. Bu sırada tribünlerde bulunan Göztepe taraftarları, içeriye biletsiz girişleri önlemeye çalışan polislere tribünlerden söktükleri taş, mermer, koltuk, masa, mangal ve lavabo parçalarını attığı görülüyor.
TARAFTARLAR SÜRGÜLÜ KAPILARI KIRIYOR
Göztepe taraftarlarının bulunduğu tribünlere açılan stadyum kapılarını içeriden zorlayarak sürgülü kapıları kırıyor. Kırılan kapıdan çok sayıda taraftarın içeriye girdiği anın görüntüsü güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydediliyor.
Derbide, maç öncesi kadar maç sonrasında taraftarlarla polis arasında gerginlik yaşandı. Polis ekipleri, görüntülerde, Altay taraftarları öncelikli olarak stadyumdan çıkarıyor. Bu sırada dışarıya çıkmayı bekleyen Göztepe taraftarları tribün koltuklarını kırarak ateşe veriyor. Görüntülerde dışarıya çıkan Göztepe taraftarlarının çevre emniyeti alan polislere saldırması ve çöp konteynerleriyle yolu kapatarak ateş yakıp barikat kurduğu görülüyor. Yolu trafiğe kapatmaya çalışan gruba polis bir kez daha müdahale ediyor.
OLAYLARIN BİLANÇOSU AĞIR OLDU
İzmir Emniyet Müdürlüğü, Altay-Göztepe maçında çıkan olaylarda, 15 güvenlik görevlisi, altı taraftar ve iki vatandaş olmak üzere toplam 22 kişinin yaralandığını bildirdi. Öte yandan emniyet müdürlüğü, olaylarda, 3 TOMA aracının zarar gördüğünü, 1 stadyum girişi kapısı turnikesinin kırıldığını, ESHOT’a ait bir kulübe camı ve otobüs numaratörler cihazının tahrip edildiği, tribünlerde 622 koltuğun kırıldığını açıkladı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü, olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığını da bildirdi.
BİR POLİS MEMURU AÇIĞA ALINDI
Olaylara müdahale esnasında çekilen ve bir çevik kuvvet polisinin vatandaşa küfrettiği görüntülerin sosyal medya da yankı uyandırması üzerine, İzmir Valisi Mustafa Toprak da bir açıklama yaparak, polisin açığa alındığını açıkladı.