Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON)’un önceki gün Ankara’da yapılan genel kurulunda Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.
4 FEDARASYON VE 54 İL TEMSİL EDİLİYOR
İMKON’un genel kurulunda Tahir Tellioğlu yeniden başkanlığa seçilirken, GAİMDER Başkanı İbrahim Apa, Federasyon Yönetim Kurulu üyesi oldu. Genel kurulda Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Genel Kurula İMKON’a bağlı Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu, Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu, Ege İnşaat Müteahhitleri Federasyonu, Karadeniz İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Delegeleri temsilcileri ve İMKON’a üye 54 il’den yaklaşık 380 delege katıldı.
APA "SORUNLARIMIZIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”
İMKON Yönetim Kurulu’na seçilmesinin, Gaziantep’te sektörün sesinin Ankara’ya daha etkin şekilde duyurulması açısından önemine dikkat çeken İbrahim Apa “Sektörümüzün çok ciddi ve önemli sorunları var. Bunların çözümü noktasında gerekli altyapıların oluşturulması, yasa, kanun ve yönetmeliklerin hazırlanarak, sektörün önünün açılması noktasında çalışmalarımız olacak. İMKON’un yönetimindeki tüm arkadaşlarımla birlikte meslektaşlarımızın yaşadığı sorunların takipçisi olacağız” dedi.
Müteahhitlik sektörünü ilgilendiren önemli konular olduğunu belirten İbrahim Apa, Müteahhitlik Hizmet Kanunu’nun bir an önce çıkması gerektiğini belirtti. Apa, “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun yanı sıra Tüketici Kanunu’da sektörümüzü yakından ilgilendiriyor. Sektörümüzün bu konularda daha bilinçli ve dikkatli olması için faaliyetlerimiz yoğun şekilde sürecek” dedi.
Bu arada, İMKON Genel Kuruluna siyasilerin ve bürokratların ilgisi de büyük oldu. Kongrede, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İller Bankası Genel Müdürü M.Turgut Dedeoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ve çok sayıda milletvekili de katıldı.