Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde Sofular Ortaokulu öğrencileri Matematiği uygulayarak öğreniyorlar.
Sofular Ortaokulu 5/A sınıfı öğrencileri Matematik Uygulamaları dersinde hazırlamış oldukları tişörtlerle matematiği zevkli hale getirdiler. Matematik öğretmeni Hakan Balta ile birlikte yaptıkları etkinlikte her konu için farklı tişört tasarımları oluşturdular. Oluşturulan tasarımların modelliğini de yapan 5/A sınıfı öğrencileri hem diğer arkadaşlarına örnek oldular, hem de matematiğin zevkli hale dönüştürülebileceğini anladılar ve anlattılar.
Konu hakkında bilgi veren Sofular Ortaokulu Matematik öğretmeni Hakan Balta, yapılan bu tarz etkinliklerle öğrencilerin yeni eğitim sistemine uygun olarak yaparak yaşayarak öğrendiklerini belirtti. Ayrıca bu tarz etkinliklerle çocuklardaki matematik fobisinin ortadan kalktığı ve çocuğa yapabilme hazzı tattırıldığını, bununda çocukta olumlu etki yarattığını belirtti.
Okul bahçesinde ve köy içerisinde üzerinde matematiksel formüllerin yazılı olduğu tişörtlerle dolaşan çocuklar tüm öğrenci ve köylülerinde ilgilerini üzerilerine çekti. Son söz yine öğrencilerden geldi, “Yapıyoruz, yaşıyoruz ve öğreniyoruz” dediler.(MB-EFE)