Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, () - ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü'nde otomotiv sektörü için ses emme özelliğine sahip çevre dostu tekstil yüzeyi geliştirildi.
SDÜ Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Çağlar Sivri'nin projesi, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği işbirliğinde düzenlenen 'Otomotiv Ar-Ge Proje Pazarı'nda profesyonel kategoride üçüncü oldu. 20 bin lira ödül kazanan proje, bir otomotiv firması tarafından denenmeye başlandı. 170 bin lira bütçeli projede nanolif, meltblown ve geleneksel dokusuz yüzey teknolojilerinin bir arada kullanılmasıyla otomotiv parça ve bölümlerine gürültü emici fonksiyon kazandıracak tekstil yüzeylerinin üretilmesi hedefleniyor.
Proje, Uluslararası Tekstil ve Konfeksiyon Makineleri Fuarı (ITMA) tarafından dünya çapında gerçekleştirilen Teknik Tekstiller ve Dokusuz Yüzeyler alanındaki Future Materials Awards 2014 yarışmasında Yılın Yenilikçisi (Innovator of the Year) kategorisinde 5 finalist arasına girdi.
SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, alınan ödüllerle Süleyman Demirel Üniversitesi'nin ulusal ve uluslararası alanda AR-GE ve yenilikçilik çalışmalarının bir kez daha taçlandığını belirtti.

FOTOĞRAFLI