Aydın Tabip Odası’nın 14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği “Fotoğraflarla Aydın Tarihi” konulu sunum büyük beğeni topladı.
Aydın Tabip Odası, 14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri çerçevesinde “Fotoğraflarla Aydın Tarihi” konulu bilgi sunumu etkinliği düzenledi. Nevzat Biçer Nikah Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Metin Aydın, Efeler Kent Konseyi Başkanı Dr. Tuncay Erdemir, Efeler Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Varlık, Aydın Tabip Odası yönetim kurulu ve üyesi doktorlar ile sanatseverler katıldı.
Etkinliğin açılışında konuşan Oda Başkanı Dr. Metin Aydın, Aydın Tabip Odası olarak sağlık alanında yaşanan sorunları dile getirmenin yanında toplumsal olaylara karşı da kayıtsız kalmadıklarını belirterek, “Bu çerçevede 14 Mart Tıp Bayramı’nı çeşitli etkinliklerle kutlayacağız. Kan bağışı kampanyasıyla başlayan faaliyetlerimiz 9. Hekim Resim ve Fotoğraf Sergimizle devam etti. Bu sergimizden elde edeceğimiz geliri tıp fakültesi öğrencilerine aktaracağız. Bu günde Aydın’ın tarihine fotoğraflarla bir yolculuk yapacağız. Etkinliklerimize katkılarından dolayı Efeler Kent Konseyine de şükranlarımı sunuyorum” dedi.
“Fotoğraflarla Aydın Tarihi” konulu sunumda, fotoğraf makinesinin icadından önce ressamlar ve daha sonra ise fotoğrafçılar tarafından çekilen çok eski resim ve fotoğraflarla Aydın’ın kültürel mirasları ve tarihi geçmişi hakkında bilgiler paylaşıldı.