Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Kutlu Doğum Haftası’nın tüm İslam Alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini diledi. Başkan Çelik, “Dünyaya teşriflerinin 1444. yılı vesilesiyle doğumunu kutladığımız Peygamber Efendimizi (SAV) muhabbet ve tazimle yad ediyorum” dedi.
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Başkan Çelik mesajında şu ifadelere yer verdi:
“İnsanın dünya ve ahiret saadetini temini için gönderilen tüm peygamberler, farklı tarihlerde ve farklı coğrafyalarda olsalar da, esasta aynı ilahi mesajı ve aynı evrensel hakikati tebliğ etmişler ve hayatları boyunca buna örnek olmuşlardır. Allah’ın elçilerinin sonuncusu ve güzel ahlakı tamamlamak üzere alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz (S.A.V) ilk mesajından itibaren hayatı boyunca tüm zamanlara ışık tutmuş ve örnek olmuştur. ‘Siz birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız, iman etmedikçe cennete giremezsiniz, komşusu aç iken tok yatan bizden değildir, tüm insanlar bir tarağın dişleri gibi birbirine eşittir’ diyen; sevgiyi, kardeşliği, paylaşmayı, dayanışmayı, hoşgörüyü, çok çalışmayı ve adaletli olmayı tavsiye eden; haksızlığı, ayrımcılığı yasaklayan sevgili peygamberimizin tembih, tavsiye ve uyarıları hep akılda tutulması gerekir. İslam’ın öngördüğü ve efendimizin hayat verdiği güzel ahlakın farkındalığına ve yeniden inşa edeceği medeniyete, bütün Müslümanların ve insanlığın bugün dünden daha çok ihtiyacı var. Bu nedenle Müslümanım diyen herkes ve tüm İslam dünyası, peygamberimizin getirdiği kutlu mesaj ve örnek hayatı ile ne kadar uyum içinde olduğunu ziyadesiyle sorgulamalı, mezhebini ve tarikatını din edinenlerin yaşattığı acıları görmeli; İslam Aleminin içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik seviyeden ders çıkarmalıdır. Dünyaya teşriflerinin 1444. yılı vesilesiyle doğumunu kutladığımız Peygamber Efendimizi (SAV) muhabbet ve tazimle yad ediyorum. Kutlu Doğum Haftası’nın İslam Alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.”