Ünlü manken Tuğçe Kazaz, “Kurtuluş Savaşı’ndan sonraki süreçte bizi dilimize, dinimize yabancılaştırırken aynı zamanda bugün görüyoruz ki maalesef geçmişimize düşman ettiler” dedi.
İHA’ya gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan ünlü manken Tuğçe Kazaz, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Türk devletini temsil eden üniformalı 16 askerle karşılanmasıyla ilgili eleştirilere ilişkin, “Bu topraklar zamanında İtalya, İngiliz, Fransız ve dış işgalci güçlerin toprakları değildi. Biz bu toprakları onlardan kazanmadık. Bu topraklar Osmanlı Devleti’nin topraklarıydı. O topraklarda zamanın Osmanlı Devleti’nin tebaasıyla beraber, milletiyle beraber, vakur bir duruş sergiledikleri, büyük mücadeleler sonunda kazanılmış topraklardır ve bunun sonunda zaten Türkiye Cumhuriyeti Devleti oldu” dedi.
“Ayrıca bir soru daha sormak istiyorum. Ben evet bugün biz baktığımız zaman olaylar bize anlatıldı ama ‘milli mücadele savaşılarak kazanıldı’ denilir” diyen Kazaz, “Ama o zamanda bu kadar büyük bir haberleşme ağı mevcut değildi. Peki haberleşme ağının söz konusu olmadığı bir zamanda nerden biliyoruz ki o dönemde kapalı kapılar ardında pazarlıklar yapılmadı. Biz bunu bir soru işareti olarak Türkiye vatandaşlarına sormamız gerekiyor. Biz bu soruları sormazsak kendi geçmişimizi tam anlamıyla keşfedemeyiz. Çünkü biz biliyoruz ki Kurtuluş Savaşı’ndan sonraki süreçte bizi dilimize, dinimize yabancılaştırırken aynı zamanda bugün görüyoruz ki maalesef geçmişimize düşman ettiler. Bunu da bir soru işareti, bir tespit olarak bırakalım” diye konuştu.