Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Türkiye’nin kalkınmasına itiraz edenler var. Onlar tuzu kurular. Yumurta küfesi bizim sırtımızda. Biz gece gündüz demeden, yağmur çamur demeden, sıcak soğuk demeden, hep beraber gayret edeceğiz" dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Bekirli köyünde bulunan Süper Kritik Bekirli Enerji Santrali’nin 618 Mw ikinci ünitesinin açılış törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Yıldız, "Kömür santrallerinin bu bölgede devam etmesi lazım. Ben bu manada hizmet için emeklerini esirgemeyen başta özel sektör olmak üzere, buradaki vatandaşlarımızın enerji sektörü ile alakalı vermiş oldukları desteklerden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Çünkü Türkiye bir önceki yıl 7 bin megavat, geçen yıl da 5 bin 500 megavatlık bir enerji kurulu gücü ekledi. Bunun ne anlama geldiğini çok iyi bilir enerji sektöründe bulunanlar. Bugün burada 600 megavata aşkın yeni bir üniteyi devreye alıyoruz. Bunun tam 12 katını önceki yıl devreye aldık. Hem de birçok kaynaklar açısında devreye aldık. Türkiye büyüyor, Türkiye ilerliyor ve Türkiye gelişiyor. Bütün bunlarla beraber son 12 yılda AK Parti hükümetleri ile beraber yaptığımız yatırımın miktarı 39 bin megavat civarında. İlk 100 yıldakinden daha fazlasını son 12 yılda yaptık. Türkiye’nin ilerlemesi, Türkiye’nin büyümesi, gelişmesi ile alakalı çok çarpıcı rakamlar var" dedi.
Enerji yatırımına karşı çıkılmasını da değerlendiren Bakan Yıldız, “Hangi enerji kaynağı olursa olsun, nükleer patlıyor, kömür isi paslı, rüzgarlar kuşları öldürüyor, güneş tarım tarlalarımızı mahvediyor, doğalgaz zaten ithal, jeotermal yer altını etkiliyor. Değerli kardeşlerim, hangi enerji kaynağı olursa olsun, yapılan itirazın, bence enerji kaynağından daha ziyade Türkiye’nin kalkınmasına yapılan itiraz olduğunu bilmeniz lazım. Türkiye’nin kalkınmasına itiraz edenler var. Onlar tuzu kurular. Yumurta küfesi bizim sırtımızda. Biz gece gündüz demeden, yağmur çamur demeden, sıcak soğuk demeden, hep beraber gayret edeceğiz" diye konuştu.
İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım A.Ş. çatısı altında yer alan İÇDAŞ Elektrik Enerjisi Üretim ve Yatırım A.Ş.’nin Süper Kritik Bekirli Termik Santrali’nin 618 MW’lık ikinci ünitesinin devreye alınması ile birlikte toplam kurulu gücü 1.236 MW ‘a ulaştı. Açılış törenine Bakan Yıldız’ın yanı sıra Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, AK Parti milletvekilleri İsmail Kaşdemir ve Mehmet Daniş, İÇDAŞ Genel Müdürü Bülend Engin, İÇDAŞ Yönetim Kurulu üyeleri Adnan Aslan, Ayhan Aslan ve Naci Aslan ile Yılmaz Aslan da katıldı.