Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı İlbistanlı köyünde yaşayan bir aile, elektrik olmayan evlerinde yaşamlarını sürdürürken, ailenin okula giden 3 çocuğu mum ışığında ders çalışıyor.
Erkan Kertmen, bir yıl önce İlbistanlı köyüne ev yaptırdı. Eve elektrik almak için elektrik dağıtım şirketi ve Osmaniye İl Özel İdare Müdürlüğüne başvuran Erkan Kertmen, evine elektrik bağlatma konusunda bir sonuç alamadı. Elektrik olmayan evde yaşayan Kadirli Atatürk İlkokulu öğrencileri Songül Kertmen (12), Ahmet Kertmen (9) ve Ecrin Kertmen (5) isimli kardeşler akşam olunca mum ışığında ders çalışıyor. Bu şekilde ders çalışmaktan bir şey anlamadıklarını ifade eden 6.sınıf öğrencisi Songül Kertmen, elektriklerinin olmadığını ve ders çalışamadıklarını belirten bir yazı yazıp Başbakan Ahmet Davutoğlu’na mail attığını söyledi. Tek isteklerinin evlerine elektrik bağlanması olduğunu anlatan Songül Kertmen, “6. sınıfa gidiyorum. Derslerime çalışamıyorum elektriğimiz yok. Kardeşlerim ders çalışamıyor. Okulun 1. dönemi teşekkür almıştım, ikinci dönem alamayacağım. Ben Başbakanımızdan yardım istiyorum” şeklinde konuştu.
Anne Hacer Kertmen de, evin Kadirli merkezine 10 kilometre uzakta olduğunu anlatarak "Kentin ışıkları buradan görünüyor. Çocuklarımla bazen ışıklara bakıyoruz. Anne biz de ışık istiyoruz diye bana dert yanıyorlar. Bir yıldır böyleyiz. Çocuklarım ders çalışamıyor. Onun için okulda da başarısızlar. Ben evime elektrik istiyorum” dedi.
Evin en küçük çocuğu ana sınıfı öğrencisi 5 yaşındaki Ecrin Kertmen ise en çok yakındığı konu çizgi film izleyememesi. Evde elektrik olmadığı için televizyon seyredemeyen Ecrin, “Çizgi film izlemek istiyorum” dedi.