Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Döşemealtı TOKİ evlerinden merkeze ulaşım sorununun DC 79 hattı ile çözüleceğini söyledi. Döşemealtı’ndan 25 dakikada bir karşılıklı sefer yapılacağını belirten Başkan Türel, hattın daha da güçlendirileceğini ve farklı güzergahlara da ulaşım imkanı sağlanacağını kaydetti.
Başkan Menderes Türel, Döşemealtı TOKİ evlerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Göreve geldiği günden bu yana Antalya ve Döşemealtı’na yapılan hizmetleri anlatan Başkan Türel, Antalya’nın özlediği hizmetlere 1 yıl içerisinde kavuştuğunu ifade etti. Antalya’nın en önemli sorunlarının ulaşım, trafik ve toplu ulaşım olduğuna dikkat çeken Başkan Türel, “Ben de bu bölgenin sakiniyim. Döşemealtı’nın her türlü sorununu iyi biliyorum. Döşemealtı TOKİ’ye doğru düzgün toplu ulaşım yoktu. Ara bir çözümle DC 79 hattını sefere koyduk. 25 dakikada bir gidip gelecek. Bu hattı daha da güçlendireceğiz. Farklı güzergahlardan da Antalya’ya ulaşım imkanı yaratacağız”dedi.
HAVALİMANI KAVŞAĞI’NA YONCA YAPRAK
Antalya’yı şantiyeye çevirdikleri belirten Başkan Türel, Mevlana Kavşağı’nın ulaşıma açıldığını söyledi. Döşemealtı’ndan, Konyaaltı, Liman, Aksu Alanya tarafına da ulaşım imkanının sadece 5 dakika olacağını belirten Başkan Türel, “Batı Çevre Yolu’nun Liman’dan Uncalı Mezarlığı’na kadar olan kısmını birkaç gün içinde açacağız. Arkasından Uncalı Mezarlığı’ndan viyadük ve köprülerle Korkuteli Kavşağı’na bağlanacak. Korkuteli Kavşağı’ndan Havalimanı istikametine Karayolları ile beraber yeni bir yol yapacağız. Göçerlerin içinden, Varsak Toptancı Hal’in yanından Havaalanı Kavşağı’na o yolu bağlayacağız. Antalya’nın içine girmeden Havalimanı Kavşağı’na gideceğiz. Havaalanı -Toptancı Hal kısmının inşaatına başladık. Temelini attık 200 gün içinde tamamlayacağız. Toptancı Hal’den gelerek Varsak’dan- Korkuteli Kavşağı’na gidilebilecek. Bu yolu bağladığımızda en hızlı bir şekilde Havalimanı Kavşağı’na ulaşacaksınız. Elbette söz konusu yolun yapımıyla bir trafik yoğunluğu gelecek. Havalimanı Kavşağı’nı da ‘Yonca Yaprak’ dediğimiz dört yapraklı bir kavşak haline getiriyoruz” diye konuştu.
KUZEY ÇEVRE YOLU RAHATLATACAK
Başkan Türel, yol çalışmalarının devamı olduğunu Kuzey Çevre Yolu’nun ihalesinin yapıldığını ve inşaatına en kısa zamanda başlanacağını belirterek “Kuzey Çevre yolu sizi doğruca Kocayatak’a, Serik’e götürecek. Hemen arka tarafından Antalya’nın o trafik sıkışıklığına girmeden Kuzey Çevre Yolu’ndan Aksu, Kurşunlu Serik Yukarı Kocayatak’a bağlanacaksınız. Ayrıca, Korkuteli Kavşağı’ndan itibaren, Kızılkaya’ya kadar 7 tane alt geçitli köprülü kavşağı Karayolları ile birlikte yapacağız. Böylelikle Yeşilbayır Döşemealtı sapaklarındaki o yuvarlak kavşaklar üst geçitli kavşaklar haline gelecek durmadan gideceksiniz. Devamında Çubuktan artık öyle rampa viraj olmayacak. Tünelle doğru Burdur’a bağlanacaksınız” şeklinde konuştu.
ÇALIŞIRSAN HİZMETİN KRALI YAPILIR
Başkan Türel, 2004-2009 yılları arasında 11 tane köprülü kavşak yaptığını hatırlatarak”2009-2014 döneminde hizmet adına sadece festivaller yapıldığını söyledi. Türel sözlerini şöyle sürdürdü:”Biz gittik yaprak kıpırdamadı. Hizmet adına sadece festivaller kaldı. Bizden önce belediyecilik vur patlasın çal oynasın şeklinde yapıldı. Halka hizmet etmeden 5 yıl geçirdiler. Şimdi biz geldik. Hizmet başladı. Bu işler yan gelip yatmakla olmaz. Gece gündüz çalışacaksanız. Sadece bugün Kumluca, Korkuteli üzerinden 500 kilometre yol kat ettim. Kumluca’nın Karagöl yaylasındaydım. 100 senedir su gitmeyen Karagöl yaylasına su götürdük. Biz burada bu hizmetleri yapalım diye kanun çıkartırken, onlar ne dedi. Antalya’dan Kumluca’ya Kaş’a hizmet mi gider? dediler. Yan gelip yatarsan gitmez. Çalışırsan en kıralı gider dedik. Biz bu hizmetleri sizin sayenizde yapıyoruz. Bizim işimiz hizmet gücümüz millet. Destek sizden hizmet bizden.”
BALKON SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ
Döşemealtı TOKİ evlerinin balkon sorununa da değinen Başka Türel, “ Döşmealtı’nda Nurettin Tursun seçilseydi balkon sorunu kesin çözülecekti. Çünkü projesi hazırdı. Ancak seçilemedi. Aslında ilçe belediyesinin görevi ama o yapmasa bu kardeşiniz yapacak veya yaptıracak” dedi. TOKİ’nin içindeki park bahçe peyzajının bakımdan geçirileceğini belirten Başkan Türel, bakım için bu hafta içinde ekip göndereceğini söyledi.