Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, şans oyunlarına ilişkin lisansın 10 yıllık süre ile verilmesi amacıyla gerçekleştirilen ihalede 2 milyar 750 milyon dolar, bedelle ikinci teklifi veren ERG-Ahlatçı Ortak Girişim Grubu’na çağrıda bulunacağını açıkladı.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Karşılığı nakit olmak üzere oynatılan şans oyunlarına ilişkin lisansın 10 yıllık süre ile verilmesi amacıyla gerçekleştirilmiş olan ihalede, 2 milyar 755 milyon ABD Doları bedelle en yüksek teklif Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu (Grup) tarafından verilmiştir.
Bu Grup tarafından kurulan Net Piyango ve Şans Oyunları Ticaret A.Ş. (Şirket)’i Lisans Sözleşmesi imzalanması için İdaremiz tarafından 26.02.2015 tarihinde davet edilmiş, Şirket’in ek süre talebine istinaden ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda, Şirket’e 15 Nisan 2015 tarihine kadar ek süre verilmiştir.
Lisans Sözleşmesi imzalanması için son süre olan 15 Nisan 2015 tarihi mesai bitimine kadar Şirket tarafından gerekli yükümlülükler yerine getirilmemiş olup, geçici teminatları irad kaydedilerek, ihalede 2 milyar 750 milyon ABD Doları bedelle ikinci teklifi veren ERG-Ahlatçı Ortak Girişim Grubu’na çağrıda bulunulacaktır” denildi.