Kadınlar Eurocup çeyrek final ilk maçında evinde Belçika’nın Castors Braine takımını 77-72 yenen Mersin Büyükşehir Belediyesi, ikinci maç için avantaj sağladı. Başantrenör Olcay Orak, "Maçta ciddi bir dönüş yaptık. 5 sayı ile de olsa kazanmayı bilerek, deplasmandaki maç için avantaj yakaladık" dedi.
Eurocup C Grubu’nda Vidnoje, Fortüna ve Orduspor ile mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, aldığı 5 galibiyet 1 mağlubiyetle grubu lider olarak tamamlayarak bir üst tura çıkmıştı. Bir üst turda Rusya’nın Spartak Noginsk takımıyla eşleyen Mersin ekibi, ilk maçta deplasmanda rakibini 82-59 yenmiş, evinde rakibine 80-75 kaybetmişti. Ancak bu sonuca rağmen çeyrek finale kalan Güney ekibi, çeyrek finalde Belçika’nın güçlü takımlarından Castors Braine eşleşmişti. Dün çeyrek final ilk maçında evinde rakibini ağırlayan Mersin ekibi, maçı 77-72 kazanarak ikinci maç için avantaj sağladı. 12 Şubat’ta deplasmanda rövanş maçına çıkacak olan Mersinli kadınlar, bu maçı da kazanıp yarı finale kalmak istiyor.
"MAÇTA CİDDİ BİR DÖNÜŞ YAPTIK"
Castors Braine maçlarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başantrenörü Olcay Orak, maçın böyle zorlu geçeceğini öncesinden bildiklerini belirterek, "Maça çok kötü başladık ve ilk periyot istemediğimiz şekilde bitti. İkinci periyot ise toparlandık ve maç bizim istediğimiz şekilde oynandı. Ancak 3. periyot yeniden bir düşüş oldu ve geriye düştük. Son periyotta ise oyuncularım artık ellerinden gelen her şeyi sahaya koydular ve öne geçtik. Maçın sonunu da 5 sayı gibi bir farkla galip tamamladık. Öncelikle 5 sayılık bir farkla da olsa evimizde kazandığımız için mutluyuz. Gerçekten özellikle son periyot inanılmaz oynadık ve mücadele ettik. Ciddi bir geri dönüş yaptık. Desteklerinden dolayı ayrıca Mersinli taraftarlarımızı da teşekkür ediyorum. Gerçekten rakibimizi çok etkilediler. Az bir farkla kazandık ama yine de bir avantaj yakaladık" diye konuştu.
"RAKİBİMİZE AVRUPA’DA İLK MAĞLUBİYETİNİ TATTIRDIK"
İkinci maç için de umutlu konuşan Olcay, "Öncelikle rakibimizi yenebileceğimiz gördük. İlk maçta rakibimizle ilgili ciddi doneler elde ettik. Artık rakibimizi daha iyi tanıyoruz. Bizi orada zorlu bir maç daha bekliyor. Ancak bir kere rakibimize Avrupa’da ilk mağlubiyetini tattırdık. Demek ki biz isteyince rakibimizi yenecek güçteyiz. Belçika’ya kazanmak için gideceğiz. Ben takımımıza güveniyorum. Onlar istedikleri zaman her takımı yenebilecek güçteler. İnşallah deplasmanda istediğimiz bir sonuç elde edip, yarı finale kalmak istiyoruz. Avrupa’da hedefleri maç maç koyuyoruz. Neden final oynamayalım? Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak en azından final görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.