Zafer BARIŞ/KAYSERİ, () - YÜKSEK eğitimlerini Kayseri’de sürdüren Endonezyalı öğrenciler, Büyükelçiliğin de desteğiyle, Erciyes Üniversitesi’nde 'Endonezya Tanıtım Günleri' düzenledi.
Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen etkinlikte, Endonezya’nın yöresel kıyafetleri, oyun aletleri ve yiyecekleri sergilendi. Kayseri’deki Endonezyalı Öğrenciler Topluluğu Başkanı Muhammed Sıddıq, "Büyükelçiliğimizin katkılarıyla üniversitemizde Endonezya Tanıtım Günleri düzenledik. Bu etkinliği düzenlemekteki amacımız, Endonezya’yı Türk kardeşlerimize ve Kayserililer'e tanıtmaktır. Burada, misafirlerimizi Endonezya’ya özgü kıyafetleri giyen öğrenci kaydeşlerimiz karşılıyor ve iyi bir ev sahipliği göstermek istiyoruz. Türkiye ile Endonezya arasındaki ilişkileri daha da ilerletmek istiyoruz. Bunun bir göstergesi olarak bu etkinliği düzenledik ve ayrıca güzel bir rastlantı olarak da Endonezya’nın Ankara Büyükelçisi de Kayseri’ye geldi. Bundan sonraki yıllarda da Endonezya Tanıtım Günlerini devam ettireceğiz" dedi.
Erciyes Üniversitesi’nde okuyan Türk ve yabancı uyruklu öğrenciler de Endonezya Tanıtım Günleri'nde açılan sergiyi gezdi. Öğrenciler, daha önce görmedikleri kıyafetleri, müzik aletlerini ve yiyecekleri ilgiyle inceleyip, yöresel kıyafetli Endonezyalı öğrenci arkadaşlarıyla fotoğraf çektirdi.

FOTOĞRAFLI