İZMİT (Kocaeli), () - TURKCELL'ın 'İş'te Teknoloji Hamlesi' vizyonu doğrultusunda şirketleri teknolojik dönüşüme çağırdığı Anadolu turu Kocaeli ile devam etti. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, teknoloji ile birlikte iletişim çözümleri sunduklarını ve yenilikçi noktayı müşterilere  taşımayı hedeflediklerini söyledi.
Kocaeli Ticaret Odası Burhan Kasım Meclis Salonu'nda yapılan 'İş'te Teknoloji Hamlesi' toplantısının moderatörlüğünü ünlü oyuncu ve sunucu Kadir Çöpdemir yaptı. Toplantıya Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ ve Turkcell bayileri katıldı. İletişim dünyasını çok iyi bildiklerini ve o yolda Turkcell kullanıcılarına yol arkadaşı olmak istediklerini belirten Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, şöyle dedi:
"Biz ileşitim ve teknoloji dünyasını çok iyi biliyoruz. O yolda sizin yol arkadaşınız olalım diyoruz. Turkcell gücünü Türkiye'den alıyor. Türkiye'de 35 milyon müşterimiz var. Başarılı işler yapabilme konusunda performans karnemizde önemli. Birkaç yıldır sektör zor dönemler yaşıyor. Teknolojik yatırımlarla bu sıkıntıları aşıyor. En hızlı büyümeyi yaratan gurup oluyoruz. Doğru işi doğru ekiple yapmak, müşterimizin yanında olmak ve kendimizi yenilemek olduğunu düşünüyoruz." 
"TEKNOLOJİ VE İLETİŞİM ÇÖZÜMLERİ SUNUYORUZ"
Hatalar yaptıklarını ancak, bunları fark edip onları düzeltmeye çalıştıklarını anlatan Kocabaş, şöyle devam etti:
"Hepimiz eğer ticari hayatta bir iş yapıyorsak cebimize bir değer girsin istiyoruz. Müşterimize ne fayda yaratıyoruz? niye bizi tercih etsin? Ben digerlerine göre nasıl farklılaşıyorum digerlerine göre? Bu sorulara çözümler buluyoruz. 15 bin çalışanımız var. Bayi, iş ortaklarımızla baktığınızda 80 bin çalışan oluşuyoruz. Biz teknoloji ve iletişim çözümleri sunuyoruz. Farkı yaratabilmek için sürekli öğrenmemiz gerekiyor. Ne varsa yenilikçi ve ben bu yenilikçi noktayı nasıl müşterime taşabiliirimin sorusunu arıyoruz. Artık ofisimizde oturup çalışmamıza gerek yok. Heryerden çalışabiliriz teknolojiyi kullanarak. Akıllı telefonları çoğunlumuz e-mail ile kullanıyoruz. İş onaylarımızı telefon veya tablet üzerinden verebiliriz. Sipariş veya stogumuzu telefondan veya tabletten yapabiliriz. Telefon veya tablet ile losjistik, akıllı ev yönetimi, alışveriş, üretim, tarım, finans, sağlık, eğitim konularında kullanabiliriz.  Türkcellin kişisel verilerin gizliliği ve saklanması konusunda yaşanabilecek en ufak sıkıntı konusunda ciromuzun yüzdesi ölçüsünde para cezasına maruz kalabiliriz." 
KOCAELİ BİLİŞİM VADİSİ OLACAK
Toplantıda konuşan ve Kocaeli'nin teknolojiyle barışık bir kent olduğunu, Bilişim Vadisi'nin de burada açılacağını söyleyen Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ ise , şöyle devam etti:
"Teknoloji ve inavasyonun burada konuşuluyor olması onur ve gurur verici. Kocaeli teknolojiyle barışık bir kent. Kocaeli'nin bilişim vadisinin Türkiye'nin bilişim vadisi olması bu şehirde konuşuluyor olmasından çok mutluyuz. 2014 yılında 157 milyar ihracat gerçekleştirildi. İhracatta teknolojik imalat yüzde 3.4 bunun için bizim çok koşmamız gerekiyor.Dünyada ülkeler yarışıyor ama marka olan şehirler var. Bizde o şehirlerden biri olmalıyız."
 
FOTOĞRAFLI