Malatya Valiliği’nden yapılan açıklamada yaz kıyafeti uygulamasına, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmeliğin 11. maddesi gereğince 15 Mayıs 2015 gün başlanılacağı açıklandı.
Vali Süleyman Kamçı imzasıyla yayımlanan genelgede kılık ve kıyafetlere ilişkinde bilgilendirme yapıldı. Her sene olduğu gibi bu dönemde de yönetmelik hükümlerine aynen uyulacağı belirtilirken ayrıca kadın ve erkek memurlarında nasıl giyinecekleri vurgulandı.
Açıklamada kadınların, kolsuz, çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonları giyemeyeceği belirtilirken etek boyunun ise dizden yukarı ve yırtmaçlı olamayacağı vurgulandı. Ayrıca terlik tipi (sandalet) ayakkabının da giyilmesinin yasak olduğu belirtildi.
Erkekler için ise ütülü pantolon, kısa veya uzun kollu gömlek, kapalı temiz ve boyalı ayakkabıların giyilmesi istendi. Açıklamada, özellik arz eden iş ve işyerlerinde çalışanlar için ise belirlenmiş özel iş kıyafetlerinin giyilebileceği kaydedildi.
Yaz kıyafeti uygulaması süresince makam odalarına giriş ve çıkışlar dâhil olmak üzere ceket giyme ve kravat takmanın zorunlu olmadığı belirtilirken personelin yönetmelik ve bu genelge hükümlerine uygun kılık ve kıyafet içinde bulunmasından sıralı amirlerin sorumlu tutulacağı ifade etildi.
Hükümlere aykırı hareket edenler hakkında ise yönetmeliğin 16. maddesi gereğince işlem yapılacağı da belirtildi.