AK Parti’nin tüm Türkiye çapında STK ve Derneklerin temayül ile görüşünü alma kararı nedeniyle Trabzon’da da yarın Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde Trabzon’daki STK ve Dernekler temayül için kurulan sandıklarda kimi vekil görmek istediklerine dair tercihlerini ifade edecekler.
Yarın yapılacak olan temayülle ilgili olarak görüşlerini açıklayan Trabzon Ak Parti Aday Adayı Ayşe Sula Köseoğlu , “Sivil Toplum Kuruluşlarının toplumsal sorunların çözümünde atardamara kan taşıyan kılcal damarlar gibi toplumsal sorunların çözümünde önemli ara mekanizmalardır. Bu nedenle AK Parti’nin yapacağı temayülü son derece önemsiyorum. Damarlar arasındaki mekanizmanın uygun işleyişi Sivil Toplum örgütleri ile sorunların en üst çözüm mercii olan yasama organı arasındaki akışın sağlam ve sağlıklı olmasına bağlıdır. Bu anlamda tüm Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve Yönetimlerine ve Trabzon’da mevcut 1430 Derneğimizin yöneticilerinin bu temayüle aktif katılmalarını ve Trabzon için başarılı olacaklarına inandıkları isimler için taraf olmalarını talep ediyorum” dedi.
Şehrin gelecek 4 yılının şekillenmesine bu hassasiyetle açıktan taraf olmalarını temenni ettiğini söyleyen Köseoğlu, “Bu şehir hepimizin ve şehrimizin geleceğine hepimiz sahip çıkmalıyız. Ben de 20 yılı aşkın süredir meslek yaşamımın yanı sıra Müsiad, Mazlumder, İHD, Çaykaralılar, Maçkalılar, Tüm Kadınlar , Tüketiciler, Trabzonspor Kulübü , Çaykaraspor , Aktif Hukukçula, İmam Hatip Mezunlar Dernekleri ve Baro gibi gerek mesleki gerek sportif gerekse her alandaki derneklerimizde aktif roller üstlendim. Bu anlamda STK’ların üstlendiği görevin ve sorumluluğun farkında olarak tüm STK mensuplarının yüreğiyle ve vicdanıyla tercihte bulunacağına inanıyorum. Bu temeyül’ün Trabzon için hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ediyorum.” Diye konuştu.