Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, hem doğum gününde hem de yerel seçimlerin yıl dönümünde proje ve hizmetlerini anlattı. Bir yılda 38 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Başkan Akpınar “Kültürde, sanatta, sporda ve turizmde marka kent olduk. Örnek alındık. Biz büyük bir aileyiz. Beş yıllık görev süremiz sonunda Karşıyaka’yı dünya kenti yapacağız” dedi.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, hem doğum gününde hem de görev süresinin 1. yılında proje ve hizmetlerini anlattı. Gondol Kafe’deki tanıtım toplantısına İzmir’deki medya kuruluşlarının temsilcileri ile basın mensupları katıldı. Hazırlanan bir yıllık tanıtım filmi de katılımcılarla paylaşıldı. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, bir yıl boyunca hayata geçirdikleri fiziki yatırımları, sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetler ile turistik çalışmaları anlattı. Gelecek yıllardaki yatırımlarından bahsetti.
“BİR ‘İNCİ’ YILIMIZ”
Katılımcı demokrasi ve sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet ürettiklerini belirten Başkan Akpınar “Yerel seçimlerin üzerinden tam bir yıl geçti. Daha konforlu, daha huzurlu ve mutlu insanların yaşadığı bir Karşıyaka hayaliyle yola çıktık. Yol arkadaşlarımız ve belediye çalışanlarımızın üstün gayretiyle; Karşıyakamızı kültür, turizm, spor ve sanatta marka kent yapabilme vizyonumuzu ortaya koyduk. İlçemizi üniversite kenti yapmak için de önemli bir yol kat ettik. Halkın belediyesini oluşturduk. Bir yıllık süreçte toplumun her kademesindeki vatandaşlarımıza dokunan hizmetler üretmeye gayret gösterdik. Küçük dokunuşlarla, büyük mutluluklar oluşturduk. Yerel yöneticilik sadece fiziki yatırımlardan ibaret değildir. Bu doğrultuda hareket ederek, katılımcı ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışını harfi harfine uyguladık. O yüzden, ilk yılımızı “İnci Yılı” ilan ettik ve 1‘inciyiz’ dedik” diye konuştu.
“ÖRNEK ALINDIK”
Başta ‘Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz’ projesi olmak üzere pek çok yatırım ve hizmetlerinin farklı belediyelerce örnek alındığını, uygulandığını belirten Başkan Akpınar şöyle devam etti: “Karşıyaka’da apartmanlar, taksi durakları, muhtarlar, dernekler, belediye çalışanları bir üniversiteliye burs veriyor ve bu proje, diğer belediyelerce de örnek alınıyor, uygulanıyor. Bu gurur hepimizin.” Başkan Akpınar, Türkiye’de ilk kez bir ilçe belediyesi tarafından kurulan oda orkestrasından üniversite projesine, kadın kooperatifinden çocuk kulübüne, engelsiz iletişim masasından çağrı merkezi’ne, mama dönüşüm kutularından güneş tarlası ve mutluluk ormanına kadar pek çok örnek alınan projesinden de bahsetti.
“AVRUPA’YI KARŞIYAKALI YAPTIK”
Bir yılda 38 milyon liralık fiziki yatırıma da imza attıklarını dile getiren Başkan Akpınar “Karşıyaka Belediyesi Evde Sağlık Destek Merkezimizi açtık. Geriatri merkezi, konser salonu ve spor salonumuzu da açmak üzereyiz. İlçe genelinde; bin 50 ton ile 10 kilometre asfaltlama yaptık. Sokaklarımızın ihtiyacı olan bordür, asfalt, kaldırım taşı ve kilit parkeleri şantiyemizde ürettik. Bir yıl içinde memur kadrolarında çalışan personelimizin denge tazminatlarını yüzde 30 oranında artırdık. Sürekli işçi kadrosundaki personelimizin aylık ücretlerine yüzde 20 zam yaptık. Taşeron çalışanlarımızın aylık ücretlerine de yüzde 30 dolayında zam yaptık. Avrupa Konseyi’nin en prestijli ödüllerinden biri olan 12 Yıldız Şehri unvanını aldık ve Avrupa’yı Karşıyakalı yaptık. İşte bu yüzden dedik ki; ‘1’inci yılımız bizler için bir inci yıldır.’ İnci gibi tertemiz, inci kadar kıymetli, hizmetlerimizde hız kesmeyeceğiz” dedi.
YEREL YÖNETİMLER GÜÇLENMELİ
Başkan Akpınar, kalkınmanın yerel yönetimlerden başladığına da dikkat çekerek, “Yereli kenara bırakarak geneli güçlendiremezsiniz. Yetki ve idare açısından yerel yönetimler daha etkin ve aktif olmalıdır” ifadelerini kullandı.