Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - TÜRKİYE'nin önde gelen otobüs ve midibüs üreticileri arasında yer alan Temsa Global Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Genel Müdürü Dinçer Çelik, 180 çalışanı bulunan Araştırma ve Geliştirme Merkezi'ne (Ar-Ge) yıllık bütçenin yüzde 4.5'lik kısmını ayırdıklarını ve tamamen kendi tasarımları olan ürünleri ürettiklerini söyledi.
Türkiye'nin ilk Ar-Ge merkezine sahip olduklarını belirten Genel Müdür Dinçer Çelik, ürün tasarımı ve yeni fikir geliştirme konusunda Ar-Ge ekibinin çok önemli işler yaptığını anlattı. Ar-Ge birimine ayırdıkları bütçe ile sektöre göre iyi bir seviyede olduklarını aktaran Dinçer Çelik, "Ar-Ge'ye yıllık bütçenin yüzde 4,5'luk kısmını ayırıyoruz. Ar-Ge ekibimizi genç mühendisler ve teknisyenlerle takviye ediyoruz. Ekibimizin teknolojide gündemin önünde gitmesi için üniversitelerle de çalışıyoruz. Yan sanayi ile yürüyen projelerimiz var. Çok sayıda yan sanayiyi Avrupa'da bilinir hale getirdik. Temsa olarak da bundan gurur duyuyoruz" dedi.
TEMSA'YI ANLATTI
Son 2-3 yıl içinde yaptıkları çalışmalarla günlük 6 olan üretim kapasitesini 8'e çıkardıklarını vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:
"Temsa'nın pazardaki etkinliğinin ve payının artmasındaki en önemli etken, müşteri ihtiyaçlarını çok iyi gözlemlemesi ve bu ihtiyaçlara en uygun aracı pazara sunmasıdır. Ayrıca satış sonrası hizmet süreçlerindeki kalite standardı ve müşteri memnuniyetinin yüksekliği sıfır araç satışını belirleyen en önemli etken haline geldi. Bu süreçte hem kendi araçlarımızı hem servisleri puanlıyor, ölçüyor ve onların performanslarını sürekli izliyoruz. 'Biz sahayı en iyi dinleyen ekibiz ve öyle de kalacağız' anlayışıyla hareket ediyoruz. Sahayı iyi dinlediğinizde sizin satışlarınızı artıracak avantajı da elde ediyorsunuz zaten."

FOTOĞRAFLI