AK Parti Bartın Milletvekili adayları ve aday adayları il başkanlığı tarafından organize edilen toplantıda bir araya geldi.
AK Parti Bartın İl Başkanlığı tarafından, milletvekili adaylarının belirlenmesinin ardından, adaylar, aday adayları ve partililerin katılımı ile toplantı düzenlendi. Toplantıya, AK Parti Bartın İl Başkanı, AK Parti Bartın Milletvekili ve milletvekili adayı Yılmaz Tunç, milletvekili adayı Muzaffer Yelkenci, teşkilat üyeleri ve bazı milletvekili adayları katıldı.
Bartın’daki adaylık sürecini başarı ile tamamladıklarını söyleyen Ak Parti Bartın İl Başkanı Hüseyin Manav: “10 Şubat tarihinde başlayan aday adaylığı başvuruları 20 Şubat’ta sona erdi. Akabinde yapılan değerlendirmeler, mülakatlar, anketler ve sivil toplum kuruluşlarının görüşleri neticesinde 11 aday adayımızdan 2 tane arkadaşımız yollarına devam edecekler. Sayın Milletvekilimiz Yılmaz Tunç 1. sıra milletvekili adayımız, siyasetin yabancı olmayan Mustafa Yelkenci’de 2. sıra milletvekili adayımızdır. Kendilerini kutluyoruz. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz. 25.Dönem Milletvekili seçim döneminde iki arkadaşımızı Ankara’ya göndermek için elimizden geleni yapacağımızın ve bunu başaracağımızın sözünü veriyoruz” dedi.
“BÜYÜK EMEK HARCADILAR”
AK Parti Bartın Milletvekili ve milletvekili adayı Yılmaz Tunç ise şöyle konuştu: “Bartın’da 10 Şubat ayında başlayan aday adaylığı süre içerisinde örnek gösterilecek bir aday adaylığı süreci geçirdik. 11 arkadaşımız bu yarışa katıldı. Hepsi birbirinden kıymetli, hepsi birbirinden değerli, kendi alanlarında uzman arkadaşlarımız. Bu süreç içerisinde yaptıkları çalışmalarla AK Parti’nin icraatlarını ve yeni Türkiye’nin propagandasını yaptılar. Kriz olmadan birbirlerini eleştirmeden sadece yapacakları çalışmalarıyla ile ilgili kendilerini anlatarak bu süreci geçirdiler.”
“400 VEKİL HEDEFİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”
Seçimlerin büyük önem arz ettiğini de anlatan Tunç, şöyle devam etti: “Seçimlerde yeni Türkiye devam edilsin mi edilmesin mi? 2002 yılından önceki krizlere, bankaların battığı, maaşların ödenemeyecek duruma gelindiği dönemlere geri dönülsün mü dönülmesin mi? 7 Haziran’da bunun seçimlerini yapacağız. Bizim yaptıklarımız ortada. İnşallah yeni dönemde Türkiye’yi yeni anayasaya da kavuşturacağız. İnşallah 400 milletvekili hedefine yüzde yüz katkı sağlayarak 2 milletvekiliyle Bartın Ankara’da yeni anayasanın yapılmasına katkı verecektir. Biz buna inanıyoruz. Milletimizdeki heyecanı da görüyoruz.”
“MİLLET İRADESİNİ YERE DÜŞÜRMEDİK”
Seçimlerde halkın iradesine karşı duranların kaybedeceklerini de savunan Milletvekili Tunç, şu ifadeleri kullandı: “2010 ve 2013 yıllarında Türkiye’nin kalkınmasını, büyümesini, dünyanın süper güçleri arasına girmesini istemeyen karanlık çevreler türlü, türlü planlar yaptılar. Bunları daha önceden de yaptılar. AK Parti’nin kuruluşundan bu yana genel başkanımızın siyasi yasaklı yapılması, kapatma davası açılması, darbe planları, gezi olayları, Kobani provokasyonu ve 17-25 Aralık paralel darbe girişimi ile Türkiye çok kötü bir sınav verdi. Bu kötü gidişata hep dur diyen AK Parti iktidarı oldu. Millet iradesini hiçbir zaman yere düşürmedi. 7 Haziran seçimleri de bu girişimlere bir cevap olacak. Milletimiz bunun cevabını 7 Haziran’da inşallah en iyi şekilde verecektir.”
“KATKI YAPMAK İSTİYORUZ”
AK Parti Milletvekili Adayı Muzaffer Yelkenci de şu ifadelere yer verdi: “Partimizin bugüne kadar Bartın’a yapmış olduğu büyük yatırımların, katkıların ve başarılı hizmetlerin devam etmesi noktasında, seçimlerden sonra anayasa değişikliğinden, yeni Türkiye’nin yeni kalkınma hamlesinin başlangıcına katkı yapmak arzumuzdur. Bu uğurda partimizin Bartın’da güçlendirilmesi daha fazla oy alması için elimizden gelen ve varsa, gece gündüz bütün partililerimizle beraber bu işi göğüsleyeceğimize inanıyorum. Partimize ve teşkilatımıza güveniyoruz. Bizi çok iyi günler bekliyor.”
Toplantıda söz alan aday adayları da Tunç ve Yelkenci’nin seçilmesi için birlik içinde çalışmaya devam edeceklerini açıkladı.