Çorum’un Sungurlu ilçesi Dr. Sedat Dr. Melahat Baran Ortaokulu öğrencisinin ’8.Kuvvet ve Son İki Basamak’ adlı matematik projesi, "Bu Benim Eserim" proje yarışmasında TÜBİTAK bilim kurulunun onayını alarak bölge finaline kalmayı başardı.
Bu Benim Eserim Matematik ve Fen Bilimleri Proje yarışmasında Çorum’u temsil edecek 10 proje belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle bu yıl onuncusu düzenlenen Ankara Bölge Sergisinde bu projeler sergilenecek.
Sungurlu Dr. Sedat Dr. Melahat Baran Ortaokulu’nun matematik projesini hazırlayan Sedanur Yeniay ve danışman öğretmen Murat Barış bu yıl hem Sungurlu adına hem de okul adına katılmanın sevincini yaşadıklarını belirttiler. Okulun Matematik Öğretmeni Murat Barış, "2012 yılında danışman öğretmen olarak katıldığı ’İki Noktadan Geçen Doğru Denklemini Bulma’ adlı proje Türkiye Finalinde 2. olmuştu. Barış, bu yılda Sungurlu’dan kazanan tek projenin danışmanlığını yapmaktan gurur duyduğunu söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle bu yıl onuncusu düzenlenen Bu Benim Eserim Matematik ve Fen Bilimleri projeleri 5 ve 6 Mayıs tarihinde Ankara Gazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde sergilenecektir.