Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Ocak ayı toplantıları başladı. Toplantıda denetleme kuruluna üye seçimi yapıldı ve Tekke YİBO’ya bağlı yurtların üniversite yurdu olması için imar tadilatı onaylandı.
Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı toplantı Meclis Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapıldı.
Toplantıda İl Özel İdaresi’nin 2014 yılı gelir, gider, hesap ve işlemlerinin denetimi için İl Genel Meclisi üyelerinden oluşan 5 kişilik Denetleme Komisyonu üyesi seçimi yapıldı.
Gizli oy yöntemiyle yapılan seçim sonucunda AK Parti grubundan Hüseyin Bedir, Zülfikar Bal, Fikret Akan, MHP grubundan da Hayati Topçu ve Mustafa Adil Gürses mevcudun tamamının oylarını alarak seçildi.
Meclis Başkanı Bayraktar, seçimin ardından yaptığı açıklamada yasa gereği her yeni yılın ilk oturumunda seçilen komisyonun karar tarihinden itibaren Şubat ayı sonuna kadar çalışacağını, Mart ayı ortasına kadar da hazırladıkları raporu Meclis Başkanlığına iletmesi gerektiğini hatırlatarak, raporun Nisan ayındaki toplantılarda görüşüleceğini söyledi. Bayraktar, komisyonun ilk toplantıda kendi arasında başkan seçerek görev dağılımı yapacağını da hatırlatarak, komisyona başarılı çalışmalar diledi.
TEKKE YİBO BİNASININ İMAR TADİLATI ONAYLANDI
Toplantının devamında ise Tekke köyünde üniversite öğrencilerine yurt olarak devredilmesi planlanan atıl durumda ki yatılı okul yurdunun geçtiğimiz ay komisyona gönderilen imar tadilatı konusu görüşüldü.
İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Hüseyin Güvendi, konuyla ilgili yaptıkları çalışma ve raporu İl Genel Meclisi üyeleriyle paylaştı. Güvendi, Kredi Yurtlar Kurumuna devri düşünülen binalarla ilgili bölgede imar tadilatı yapıldığını belirterek, binaların atıl durumda olması, orta ve uzun vadede Milli Eğitim’in binalara ihtiyaç olmadığını bildirmesi ve Gümüşhane’de ki yükseköğretim öğrencilerinin yurt ihtiyacı olması nedeniyle imar tadilatını uygun gördüklerini söyledi. Madde yapılan oylamada oy birliğiyle kabul edildi.
Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Meclis Başkanı Bayraktar, atıl ve boş durumdaki binaların yurt sorunu olan üniversite öğrencilerine yönelik tesis yapılabilmesi için eksiklerinin böylelikle tamamlandığını belirterek, yurt sorununa katkı sağlayacak tesis için son engelin de aşıldığını sözlerine ekledi.