Antalya’nın Finike ilçesinde hayata geçirilen hizmetleri anlatan ve yeni müjdeler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Finike alt yapısına 2 yılda 44 milyon liralık yatırım yapacaklarını söyledi. Köy yolları için 2015 yılında 100 milyon lira bütçe ayırdıklarını ifade eden Başkan Türel, köy yollarını sıcak asfaltla tanıştıracaklarını ifade etti.
Batı ilçelerine ziyaretlerini sürdürürek 2014 yılında hayata geçirilen projeleri yerinde inceleyen, 2015 yılında hayata geçirilecek yatırımları müjdeleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in ikinci durağı Finike oldu. Başkan Türel, AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, Büyükşehir İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, meclis üyeleri, daire başkanları ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile basın toplantısı düzenledi.
Yeni Büyükşehir yasası ile Antalya’nın sınırlarının genişleme dolayısıyla hizmet alanının genişlediğini ifade eden Başkan Türel, “Teşkilatlanma yapısını kurduk. Bugün Türkiye’de yeni genişleyen Büyükşehirler içerisinde teşkilatlanma yapısını en hızlı kuran Antalya’dır” dedi. Finike’ye yapılacak olan yatırımların her aşamasını planladıklarını ifade eden Türel “Finike’ye birçok kez geldim. Bu gelişim öncesinde uzunca bir ara verdik. Projeler için mutfakça çalışmamız gerekiyordu. Bu zaman zarfından atölye çalışması yapıyorduk. Biz Finike’nin sorunları ile yatıp, kalktık. Finike’nin alması gereken hizmetleri çözmek için çalıştık. Bu sorunların çözümü noktasında önemli mesafeler aldık. Seçimlerden önce ne söz verdiksek, bunları unutmadık. Ağzımızdan çıkan her sözü, belediye başkanı seçilince senet olarak önümüze konacağını bilerek söz verdik. Uçuk, kaçık projelerle işimiz olmadı. Yapabileceğimiz hizmetlerin sözünü verdik, yapamayacağımız sözleri hiçbir zaman vermedik” diye konuştu.
ADLİYE İHALESİ 6 NİSAN’DA
“Ağzımızdan çıkanı kulağımız duyarak konuştuk” diyen Türel, Finike’ye yeni yatırımların müjdesini verdi. Finike’ye güzel haberlerle geldiklerini kaydeden Türel, şöyle konuştu:
“Bugün güzel haberlerle huzurunuzdayız. Finike’ye Adliye Sarayı ve hastane yatırımlarına öncelik verdik. Bu hizmetler hükümet yatırımı diyerek, köşeye çekilemezdim. Cumhurbaşkanımız, Başbakan iken Finike’ye geldi. ‘Finike Devlet Hastanesi ve Adliye sorununu çözeceğiz’ diye söz verdi. Bu projelerin takibi bize düşüyor. Artık bu sorunu çözmüş olarak sizlerin karşısına çıkıyorum. Yeni Mahalle’de 6 bin 348 metrekare alanda Adliye Sarayı’nın projesi hazır. 6 Nisan’da projenin ihalesi yapılıyor. İhale tamamlanınca inşaat hızla yapılacak. Arazi sorununun çözülmesinde emeklerim oldu. Adliye Sarayı hükümet yatırımıdır, bu işin peşinden koşmamızla Finike’ye Adliye’nin kazandırılmasını getirdi.”
Finike’nin önemli bir sorunu olan Devlet Hastanesi olduğunu söyleyen Menderes Türel, “Sağlık Bakanımız ile defalarca bu konuyu görüştük. Teşkilatımızla birlikte önemli girişimler yaptık. Projesi hazır, ihaleye çıkabilir hale getirdik. Kamu, yerel yönetim işbirliğini en iyi şekilde yapıyoruz. İhale tarihi birkaç ay içerisinde belirlenecek. Arazi üzerindeki müştemilatları Büyükşehir Belediyesi olarak yıkımını yapacağız. İhalenin tamamlanmasıyla inşaat çalışmaları başlayacak” diye konuştu.
ALTYAPIYA 44 MİLYON TL
Finike’nin önemli bir tarım merkezi olduğunu aktaran Başkan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Göreve gelir gelmez Hal projesi için çalışmalara başladık. Mart sonunda Sahilkent Toptancı Hal Projesi ihalesi yapılacak. Nisan Mayıs aylarında proje için kazmayı vurucağız. Finike’ye çok önemli altyapı yatırımları yapılacak. Altyapı çalışmalarının zaman zaman mağduru oldum. Bu memleket kazanacaksa, ben kaybetmeye hazırım. Finike İçme Suyu İsale Hattı projesi çalışmalarının önemli bir bölümünü 2015 yılı içerisinde gerçekleştireceğiz. 3,5 milyon TL bir bütçe yatırımı olacak. Turunçova Bölgesi’nde 50 kilometrelik içme suyu şebekesini yeniliyoruz. 5 kilometreye yakın diğer belde ve köylerde içme suyu şebekesi yapılacak. Finike’de 170 kilometrelik kanalizasyon çalışması yapacağız. Kanalizasyon için 21 milyon liralık bir bütçe ayırdık. Bu sene tamamlayacağız. Finike’nin sokaklarında yağmur suyu yenilenmesi için 2 bin metrelik bir hattı da 2015 yılında tamamlayacağız. Toplamda 44 milyon liralık bir kanalizasyon yatırımı gerçekleşecek.”
BEŞ YILDIZLI ÖĞRENCİ YURDU
Arif-Yalnız Gökçekaya-Gökbük köylerini kapsayan Sulama Tesisi yapacaklarını açıklayan Başkan Türel, “Bu projeyle 4 bin 100 dekarlık arazinin sulamanı yapacağız. Tesis, kapalı sistem olacak ve böylelikle su kayıpları azalacak. Yatırım maliyeti 3 milyon TL olacak. Bu yıl içerisinde çalışmalara başlanacak. Finike’de eğitimle ilgili sıkıntılar vardı. Sadece belediye hizmetleri bizim sorumluluğumuz demiyoruz. Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait beş yıldızlı otel gibi bir eğitim yurdunu kazandıracağız. Proje çalışmalarına başladık. İlk defa bu projeyi burada açıklıyoruz. En kısa zamanda temelini atarak, Finike’ye hediye edeceğiz. Eğitim gören öğrencilerimiz en güzel şekilde konaklayacak. Köy yollarına yönelik önemli yatırımlarımız olacak. 2015 yılı içerisinde 10 kilometre sıcak asfalt, 20 kilometre sathi kaplama, 38 kilometre stalibize yol yapımı yapılacak. Grup yollarını ilk kez sıcak asfalt ile tanıştıracağız. Gurup yollarını sıcak asfaltla kaplayan ilk belediye olmak için çalışıyoruz. Batı Bölgesi’ne asfalt plenti kuracağız” diye konuştu.
ERNEZ YOLU YAPILIYOR
Finike’de afette zarar gören bölgeler için bir milyon lira yatırım yapacaklarını söyleyen Türel, şunları kaydetti:
“Ernez Mahallesi yolunun yer teslimi yapılacak ve çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak. Finike girişini Karayolları’ndan devralarak 220 dekarlık alanda park ve bahçe çalışması gerçekleştireceğiz. Finike’ye girişi bundan sonra yemyeşil hale gelecek. Finike’de bazı caddeler Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Finike Belediye Başkanı büyük caddelere devrederek, belediyeyi önemli bir yükten kurtardı. Şimdi buralarda en güzel şekilde peyzaj düzenlemesi yapacağız. Finike’ye yapılacak bütün projeler bu kadar değil. Her gelişimizde farklı projeleri sizlerle paylaşacağız. Biz artık bu yatırımları Büyükşehir Belediyesi ile Finike Belediyesi el ele vererek başarabiliyoruz. Burada kazanan Finike olacak. Yapılan çalışmalar şimdiden hayırlı olsun.”
FİNİKEYE YAPILABİLECEK HİZMETLER İYİ GELECEK
Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, bu toplantının tarihe geçeceğini belirterek, “Birçok projede Başkanımızın başını ağrıttık. Bütün Finikeliler adına çok teşekkür ediyorum. Finike Batı’nın incisi bir ilçedir. Finike’ye yapılacak hizmetler iyi gelecek. Finike’ye güzel hizmetleri birlikte yapacağız. Altyapı çalışmasının tamamlanmasıyla yollarımız sıcak asfaltla tanışacak. Finike İlçesi bir liman kentidir. Finike olarak vizyon proje istiyoruz. Kruz liman Finike’ye yakışır. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan bu konuda destek istiyoruz” dedi.