Alaplı Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şen ve AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz birlikte ihalesi tamamlanan Alaplı Ortaokulu’nun 2015-2016 eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yer teslimi yapılan 16 derslikli ortaokul binasının 2015-2016 öğretim yılına yetiştirebilmesinin hedeflendiği belirtildi. 2015 yılının Alaplı’da eğitimde hamle yılı olacağının altını çizen Yavuz, “Eski Kız Meslek Lisesi üzerinde, şahin tepesi diye adlandırılan alanda ihalesini MTS firmasının ihalesini aldığı okul alanını inceledik. Yapılacak okul 16 derslikli ortaokul olacak. Yaklaşık yapıldığında 500 öğrencimiz eğitim görecek. Yer tesliminden itibaren yüklenici MTS firması 210 gün içinde teslim etmeyi taahhüt etmiştir. Yeni ortaokulumuz yapılıp eğitime başladığında Alaplı eğitimde nefes alarak, ikili eğitim yapan Atatürk Ortaokulu da bu sayede normal eğitime dönecektir. Alaplı’da eğitimdeki okul yapılma hamleleri İmam hatip Lisesi, bir ortaokul ve anaokulu ile devam edecektir. Diğer yandan Çatak’ta köylülerimiz tarafından temeli atılan Çatak Ortaokulu da ihale aşamasına gelmiştir. 2015 yılı içinde yeni yapılacak okullarımızla Alaplı eğitim sorununu çözmüş olacaktır. Buradan eğitim hamlemize her türlü desteği veren başta Zonguldak Valimiz Ali kaban’a, Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar’a AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan’a sonsuz teşekkür eder şükranlarımızı sunarız” dedi.
Alaplı Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şen ise, yeni okulun ilçeye hayırlı olmasını diledi. Alaplı Ortaokulu ihalesini kazanan Firma Yetkilisi Mesut Akdoğan okulun 2015-2016 öğretim yılına yetiştirebilmesi için her türlü fedakarlığı yapacaklarını söyledi. Keşif bedelin 2 milyon 350 bin lira olduğunu belirten Akdoğan, firma tarafından yüzde 28 iskota yaptıklarını ve 1 milyon 690 bin liraya ihaleyi aldıklarını, elektrik ve su sorununun çözülmesiyle derhal okul inşaatına başlayacaklarını kaydetti.