Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, özel güvenlik sistemini kaldırmanın telafisi imkansız toplumsal sonuçlar doğuracağını söyledi.
Türkiye’de özel güvenlik işi yapan şirket sayısı bin 330, özel güvenlik eğitimi veren kurum sayısının 725 ve sertifika almış özel güvenlik personeli sayısı 757 bin 397 olduğunu belirten Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, “Özel güvenlik kimliği olan görevli sayısı ise 469 bin 748 kişi. Özel güvenlik çalışanları nerdeyse Polis sayısına yaklaşmış durumdadır. Bu durumda özel güvenlik sistemini kaldırmak, bütün haklarını ellerinden ne denli bir toplumsal sonuç doğurur iyi bakmak lazım. Telafisi imkansız toplumsal sonuçlar doğurur. Biz yaptık oldu mantığı ile yaklaşılırsa binlerce insan aileleri ile birlikte işsizliğin kucağına itilmiş olur” dedi.
Ülkemizde işsizlik reel sayısının yüzde 25’lere dayandığı bir ortamda yeni işsizler ordusu oluşturmanın kimsiye fayda sağlamayacağını dile getiren Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, “Her toplumsal olaydan sonra bu olmadı kaldıralım demekle bu işler düzelmez. 2004 yılında oluşturulan özel güvenlik sisteminin yürümediği 11 yıl sonra mı aklınıza geldi. Güvenlik görevlileri 120 saat silahlı, 90 saat silahsız eğitimden sonra sınava giriyorlar. TOBB’un Özel Güvenlik Hizmetleri Meclisi 2014 Sektör Raporu’nda yer alan bilgilere göre, bugüne kadar 1 milyon 500 bin kişi özel güvenlik görevlisi olmak için sınava girmiş. Bir milyonu başarılı olarak sertifika almış. Özel güvenlik şirketlerinin yıllık iş hacimleri 3 milyar TL olarak tahmin ediliyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakan “değişecek” dediğine göre sistem değişecek de... Bakalım nasıl değişecek? 469 bin özel güvenlik görevlisi ne olacak? Onların yerine polis kadrolarına kaç yeni polis alınacak? Yaşayarak göreceğiz.” şeklinde konuştu.