Adıyaman Üniversitesi tarafından 14 Mart Tıp Bayramı etkinliği düzenlendi.
Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 14 Mart Tıp Bayramı ve Sağlık Haftası münasebeti ile çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Tıp Fakültesi ve Tıp Fakültesi Öğrenci Kültür Topluluğu tarafından şiir dinletisi, konferans ve çeşitli konularda sunumlar yapıldı.
Törenin açış konuşmasını öğrenci temsilcisi Harun Bilir yaptı. Ardından İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş günün anlam ve önemi ile alakalı hususlarda bir konuşma yaptı. Taş’ın ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha, “Bugün ailelerinizin mürüvvet günü. Çünkü bugün birinci sınıf öğrencilerimiz önlük giyecekler. Mesleğe ilk adımlarını atmış olacaklar. Şimdiden herkese başarılar diliyorum. Diğer taraftan hekimlik en kutsi mesleklerden bir tanesidir. Sizler daha yolun başındasınız. Mutlaka işinizi en iyi şekilde öğrenmek zorundasınız. Çünkü buradan mezun olup gittiğinizde canlar kurtaracaksınız. İnsanlar canlarını size emanet edecekler. Bunun için de çok çalışmanız gerekiyor. Çalışırken de nitelikli çalışmanız gerekiyor” dedi.
Protokol konuşmalarından sonra Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencilerine önlük giydirildi.
Törene Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği İdari Hizmetler Başkanı Dr. Hüseyin Şen, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasin Çiçek, akademik ve idari personel, öğrencilerin aileleri ve öğrenciler katıldı.